A mesterséges intelligencia következő generációja

Amióta az O.AI bemutatta a mesterséges intelligencia fejlettebb változatát azóta igazi lázban ég a világ és egyre másra dolgozza ki, hogy egyes ipari szegmensekben hogyan is illeszthetik be ezt a technológiát. Ám mint minden ez is gyerekcipőben jár és ha jön valami új és jobb akkor az veszi át az irányítást. Mivel a szilícium alapú intelligencia hatalmas energia igényt támaszt ezért mindenképpen jobbat kell kitalálni. (Cortical Labs)

Alighanem ez az új technológia már meg is érkezett. Van egy Ausztrál startup a Cortical Labs amely összeházasította a szilíciumot a neuronokkal. A cég honlapján lévő blogbejegyzésben azt olvashatjuk, hogy a szerves neurális hálózatok a digitális szimulációkkal növekszenek fel, tanulnak. De nem csak tanulnak hanem kapcsolatba is lépnek egymással, és képesek befolyásolni a digitális világukat. Ezek a neuron hálózatok elfogadják a cég által szimulált inputokat, módosítják a szerkezetüket és igyekeznek a maguk világát jobbá tenni.

Íme egy robot a cégtől. A lentebbi videón láthatjátok ahogy mozog !

Tehát ez a neurális alapú intelligencia nem úgy tanul mint a szilícium alapú sokkal inkább úgy ahogy mi emberek. A cég gyakorlatilag arra a kérdésre akar választ, hogy mi történik akkor ha egy organikus elmét fejlesztenek egy digitális világban. Ennek a rendszernek már nevet is adtak amit valószínűleg hamarosan egyre többször hallunk majd – Szintetikus Biológiai intelligencia az az rövidítve SBI.

A Cortical Labs a neuronokat egy tápláló folyadék környezetbe helyezi egy speciális fémoxid chipbe zárva. A chip a programozók számára ad lehetőséget arra, hogy bemeneteket biztosítsanak a neuronoknak, és így érzékeljék a kimeneteket, tehát kommunikáció jöjjön létre a programozó és a neuron rendszer közt. (Mesterséges intelligencia)

A következő cikk ajánlatunk azt firtatja, hogy kell e félni a mesterséges intelligenciától? !

You may also like...