PrimaDenta – Miért fontosak a fogmegtartó kezelések?

A fogmegtartó kezelések célja a saját fogak megőrzése, azok sérüléseinek helyreállítása, valamint a további romlás megállítása. Ehhez természetesen szükséges a rendszeres fogorvosi kontroll, hiszen így kiszűrhető még időben a fogromlás, és elvégezhetők a szükséges kezelések. (PrimaDenta)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : AdobeStock

Szűrje ki időben a szuvasodást!

Az egyik leggyakrabban előforduló fogászati probléma a fogszuvasodás. A lyukas fog az elülső részen esztétikai szempontból sem a legszebb, de legyen bármelyik fog is érintett, a további szuvasodás és a rossz lehelet is a kockázatok közé tartozik. A folyamat nem mindig jár fájdalommal, éppen ezért lényeges a szakember félévente-évente történő felkeresése. Megbízható fogászat Szeged területén is elérhető, ráadásul akár bódításban is lehetséges a fogtömés elvégzése. Erre a beavatkozástól tartó páciensek részéről nagy igény mutatkozik. Az esztétikus fényre kötő tömés mellett a fogászati inlay is egyfajta lehetőséget kínál a saját fog megőrzésére.

PrimaDenta – Gyökérkezeléssel még megmenthető!

A súlyosan sérült, gyulladt, vagy a gyökérnél fertőzött fogak esetében az egyszerű tömés már nem hozza a kívánt eredményt. Ilyenkor lehet szükség gyökérkezelésre. A fogbéli eljutott szuvasodás esetén a fertőzött pulpa eltávolításra kerül, majd a gyökércsatorna kitisztítása után abba gyökértömés kerül. Az érzéstelenítésben, vagy akár bódításban végezhető eljárás fájdalommentesen biztosítja a saját fog megőrzésének lehetőségét.

A PrimaDenta fogászat Szeged területén várja mindazokat, akik barátságos környezetben, fájdalommentesen szeretnének átesni a szükségessé vált fogászati kezelésen. A saját fog megőrzésének köszönhetően nem lesz szükség fogpótlásra, és visszanyerhető a rágóerő, a szuvas, gyulladt fog jelentette fájdalom pedig a múlté lesz. A gyulladásos gócok egyéb egészségügyi kockázatokat is magukban hordoznak, ezért fogászati probléma esetén érdemes azonnal szakemberhez fordulni.

Írta: Kiss Anita

A könyvajánló cikkünk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...