Marsbéli krónikák- Ray Bradbury (Könyv)

Ray Bradbury: Az emberiség a pusztulás szélén álló világát elhagyva a Marsra költözik. Az új kezdet reménye hívja, csakhogy ő magával hozza a régi félelmeit és vágyait is. Azonban a különös, új világ az ősi, kihalófélben lévő marslakókkal és a hatalmas, vörös-arany sivatagokkal teljesen megbabonázza, beleszivárog az álmaiba, és örökre megváltoztatja. (Marsbéli krónikák)

Ray Bradbury 1950-ben megjelent műve a science fiction alapköve, ma is döbbenetesen friss és lenyűgöző. Az olvasó felújított kiadásban, új szerkesztésben tartja kezében a könyvet; a klasszikus történet mellett megtalálhatóak Bradbury további marsbéli krónikái is, melyek eredetileg folyóiratokban és más novelláskötetekben jelentek meg. Ezek közül számos most először olvasható magyarul. (Marsbéli krónikák)

Az olvasok véleménye nem megosztó, mindenkinek tetszett ez a mű. A könyvből egy filmsorozatot is készítettek . A sorozat forgató könyvének megírásához Ray Bradbury-hez csatlakozott még Richard Matheson ( Legenda vagyok, Hetedik érzék, 1980 Marsbéli krónikák)

Az 1980-ban készült sorozat az IMDb-n 6.5 pontot kapott 2.5 ezer szavazó összesített szavazata alapján. Amikor a film nézői véleményt alkottak szinte mindenki összevetette a regénnyel. Hogy melyik jobb a regény vagy a filmsorozat abban megoszlanak a vélemények.

Ray Bradbury egyéb könyvei : Fahrenheit 451 és más történetek, A Toynbee-átalakító, Az illusztrált ember, Októberi vidék, Gyógyír búskomorságra, Az öröm masinériái

Az Alien Romulus-ról írt cikkünk is érdekelheti ! Az oldalunkon több scifi könyvet és filmet is ajánlottunk ! Javasoljuk, hogy böngésszen a tartalmaink közt. Írja be az oldalunkon lévő keresőbe a scifi szót !

You may also like...