André Kostolany A befektetés művészete Könyv

„Máig kevesen voltak képesek „a befektetés művészetét” úgy elsajátítani és arról szakzsargonmentesen beszélni, mint André Kostolany. A tőzsdézés lényegét ragadja meg, ami – a közhiedelemmel ellentétben – végtelenül egyszerű. Tőzsdei sikereinek is talán ez az egyik fontos titka. Józan paraszti ésszel megáldva tehát nyugodtan neki lehet vágni – mind e könyvnek, mind pedig az abból megszerzett tudással felvértezve a tőzsdének. Képzelőerő, türelem, előrelátás és tapasztalat – ezek a spekuláns sarkalatos erényei, amelyeket a szerző bőségesen birtokolt.
Na és persze kell egy kevés szerencse is.”

André Kostolany Kedvenc történeteim a pénzről

„Befektetésekkel, tőzsdével foglalkozó vagy azt tervező magyar olvasók számára megkerülhetetlenek a befektető könyvei – legyen szó akár a piacokkal most ismerkedő kezdőkről, akár évtizedes gyakorlattal rendelkezőkről. André Kostolany művei különösebb előképzettség nélkül is megérthetők, de bőven tanulhatnak belőlük a tapasztaltak is.

Történeteiben megelevenedik a befektetések világa, csavaros eszű spekulánsokkal, jómódú bankárokkal, gyorsan meggazdagodókkal és még gyorsabban tönkremenőkkel, szélhámosokkal, az országa külpolitikáját a tőzsdei nyereség szolgálatába állító királlyal és hétköznapi kisbefektetőkkel. Kostolany tanulságos történetei tele vannak kellemes humorral, és egy sokat megélt ember bölcsességével.”

A könyv segítségével szinte úgy éreztem mintha időutazásban lenne részem. Betekintést nyerhettem abba, hogy hogyan is gondolkodnak az igazán jó befektetők, de legalábbis André Kostolany. Az írása történetekkel magyarázza el, hogy hogyan is működik a pénz világa, és így mindenki számára érthetővé válik a pénzvilága. (szerk.)

A Magyar tőzsde jubileumi könyve!

You may also like...