Trója 2004 Film

Parisz, a trójai hős elrabolja a spártai király, Menelaosz feleségét, a világszép Helénét. A görögök sértett büszkesége bosszúra éhezik: hatalmas sereget és hajóhadat gyűjtenek, és megostromolják Tróját. A sereget Agamemnón vezeti, de a legnagyobb harcos Akhilleusz köztük. Minden hősiesség hiábavaló: a hatalmas vár ellenáll, az ostrom több mint tíz évig húzódik. Ha az erő nem segít, ravaszsággal talán sikerül a földig rombolni a büszke falakat. (Trója film)

IMDBMafab ZeneRendező
7.3 pont
580 ezer szavazat
81 %
943 szavazat
James HornerWolfgang Petersen

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott !

KarakterA karaktert alakító színészMagyar hang
AkhilleuszBrad PittSelmeczi Roland
HektórEric BanaLászló Zsolt
PariszOrlando BloomRékasi Károly
HelenéDiane KrugerPokorny Lia
AgamemnónBrian CoxUjlaki Dénes
OdüsszeuszSean BeanCsernák János
MeneláoszBrendan GleesonKonrád Antal

Trója film zene: James Horner

A zeneszerző a „Miért vállalta el?” kérdésre válaszolva azt mondta, hogy nem volt sok ideje dönteni. Kapott egy telefonhívást, és azonnali válaszra volt szükség. Igennel válaszolt. „Arra kértek fel, hogy egy általam „hagyományosnak” nevezett formába írjak: lírai vonósok, büszke és nagylelkű rézfúvók és nagyfokú ritmikai szigorúság”

Érdekesség a film forgatással kapcsolatban:

Brad Pitt és Eric bana párbaja kaszkadőrök nélkül zajlott le. Viszont kötöttek egy megállapodást, hogy minden véletlen találatért fizetnek. 50 dollárt minden könnyebben elviselhető ütésért és duplán fizetnek , 100 dollár,ha keményre sikerül az ütés. Pitt végül 750 dollárt fizetett Banának , és Bana nem tartozott semmivel Pittnek. – infó IMDb –

Film ajánlataink:
Top Gun: Maverick 2022 film
Vissza a jövőbe 1985 film
Csillagok között 2014 film
Gladiátor (2000)
Alien: Romulus 2024
The Hungary Post

You may also like...