George Lucas – Galaxisokon innen és túl (Könyv)

1977. május 25-én, mindössze harminckét amerikai filmszínházban bemutattak egy független science-fiction filmet, amely szűkös anyagi keretből, komoly nehézségek árán született. Egy jóformán névtelen rendező álmodta meg, vetette papírra és forgatta le, akit George Lucas-nak hívtak. A Csillagok háborúja pillanatok alatt világszerte tömegeket vonzott, és megdöntött minden korábbi bevételi rekordot. Az űrmítosz generációkon átívelő népszerűsége azonban nem Lucas egyedüli filmtörténeti érdeme: neki köszönhetjük Indiana Jones ikonikus alakját, valamint hogy a filmipar forradalmasította a speciális effektusokat, a mozifilmek hangzásvilágát, és út nyílt egy újfajta forgalmazás irányába.

Megrendelés ! Brian Jay Jones

A hírhedten zárkózott, öntörvényű és kontrollmániás rendező életrajzi kötete hol felemelő, hol provokatív magánéleti és szakmai eseményeken keresztül mutatja be, hogyan bontakozott ki ez a korszakalkotó karrier, és miként formálták Lucas jellemét olyan alkotó- és pályatársak, mint Francis Ford Coppola, Steven Spielberg vagy Harrison Ford.

Halhatatlan hőseihez hasonlóan George Lucas-nak a filmvilágra gyakorolt hatása a mai napig töretlen. Egyedülálló karrierje és az a bizonyos messzi-messzi galaxis most végre kézzel fogható közelségbe kerül.

(Szerk.) A könyvet Star Wars rajongóként nagy érdeklődéssel vettem a kezembe . Az olvasása igen élvezetes volt és egyike azon könyveknek amelyet akár egy ültő helyünkben kiolvasnánk ha ezt a testünk engedné .

Megrendelés ! A Libri oldalon regisztráció nélkül is megrendelheti a könyvet !

A Mi lesz veled mozi című cikkünk is érdekelheti ! Oldalunkon több olyan cikket is találhat amely érdekelheti ! Böngésszen nálunk !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...