1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
The Black Eyed Peas, J Balvin - RITMO:Klikk a képre >>>
The Witcher előzetese:Klikk a képre >>>

Áder János: a klímavédelemben üzleti lehetőségek is vannak

A klímavédelemben üzleti lehetőségek is vannak, ezek kihasználása bővíti a vállalkozások piacait - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök kedden, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) klímaváltozás gazdaságra gyakorolt hatásairól rendezett konferenciáján Budapesten.

Bővebben...:

Balaton Sound - Szerdán indul az elektronikus zenei fesztivál

Mintegy húsz színpadon több mint háromszáz előadó lép fel a Balaton Soundon, amely július 5-én kezdődik Zamárdiban. Az ötnapos rendezvényen fellépő világsztár dj-k között lesz Kygo, Hardwell, Armin van Buuren, Tiesto, Axwell & Ingrosso és Marshmello.

Bővebben...:

Könyv

Frei Tamás új könyve - Bábel

A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges!André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak!

Bővebben...:

Az ismeretlen Kimi Räikkönen - Kari Hotakainen

"Csodálatos lenne inkognitóban vezetni a Forma-1-ben" - mondja Kimi. De persze ő is tudja, hogy ilyen világ nem létezik, és nem létezhet. Lehet fűnyírót vezetni inkognitóban, de nem egy hétmillió eurós versenyautót. Kimi Räikkönen, a Jégember a Forma-1 világának egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, és mégis jórészt ismeretlen: szűkszavú megnyilatkozásait imádják a rajongói, akik nyilván szeretnének többet is megtudni erről a fantasztikus sportolóról.

Bővebben...:

Ajándék

Scooby-Doo és Batman - A bátor és a vakmerő

Scooby-Doo és Batman Mikor Scooby-Doo és a banda olyan ravasz gazemberekbe ütköznek, akik még rajtuk is kifognak, a Sötét Lovag, azaz maga Batman siet a segítségükre.

Bővebben...:

Alsógatyás kapitány

George és Harold két égetni valóan rosszcsont kölyök, így folyamatosan meggyűlik a bajuk az iskolaigazgatóval. A tanerő végül úgy dönt, szétválasztja a csínytevőket, hogy ne tudjanak folyamatosan borsot törni az orra alá...

Bővebben...:

Gazdaság

Cisco: nem lassul a technológiai fejlődés üteme, 2023-ra 49 milliárd eszköz csatlakozik az internethez

A század harmadik évtizedébe lépve sem lassul a technológiai fejlődés üteme, a világ egyik vezető technológiai vállalata, a Cisco előrejelzése szerint 2023-ra 49 milliárd eszköz csatlakozik majd a világhálóhoz és számos új technológia megjelenésére, illetve elterjedésére is lehet számítani a következő évtizedben: például a virtuális és a kiterjesztett valóságtól kezdve a mesterséges intelligencián (AI), az 5G technológián át az autonóm járművek fejlődéséig.

Bővebben...:

Törökország is beszáll az elektromos autók versenybe

A TOGG egyelőre két modellt mutatott be egy városi, kompakt hobbiterepjárót és egy szedánt. A tisztán elektromos meghajtású autókat 2022-ben kezdik el sorozat gyártani.

Bővebben...:

Film

Klónok kritika

A Keanu Reeves főszereplésével készült klónok az egyik legjobb film . Bár sokan nem osztják a véleményem ahogy a kritikákat nézem de ez mit sem változtat bennem. A filmhez nem úgy kell neki állnunk,hogy akció orgiában lesz részünk. Bár van benne akció is de inkább a mondanivalója ébreszt bennem további gondolatokat.

Bővebben...:

A Jégvarázs 2. lett minden idők legnagyobb animációs kasszasikere

A Disney Jégvarázs 2. című produkciója lett minden idők legnagyobb animációs kasszasikere: az alkotás globális jegyárbevétele a hétvégén elérte az 1,325 milliárd dollárt (391 milliárd forintot).

Bővebben...:

Az ember okozta a nagy testű őskori állatfajok kihalását

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Az ember játszotta a döntő szerepet a nagy testű őskori állatfajok, az úgynevezett pleisztocén megafauna tízezer évvel ezelőtti kihalásában - tették közzé következtetésüket brit kutatók.

A nagyszabású kutatási projektben az exeteri, a cambridge-i, a readingi és a bristoli egyetem tudósai vettek részt, akik eredményeiket az Ecography című ökológiai folyóirat legújabb számában mutatták be. A pleisztocén megafauna alatt azokat a nagy testű emlős-, madár- és hüllőfajokat értik, amelyek a pleisztocénben éltek és a jelenkor (holocén) beköszönte előtt haltak ki. Eltűnt a Föld színéről a gyapjas mamut (Mammuthus primigenius), a kardfogú tigris (Smilodon populator), kipusztult a gyapjas orrszarvú (Coelodonta antiquitatis) és a glyptodont (óriás tatu, Glyptodon clavipes) - írta a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál.

A kihalási hullámot egyes tudósok a klímaváltozással magyarázzák, mások az ember terjeszkedésével és a túlzott vadászattal hozzák összefüggésbe, de léteznek olyan elméletek is, amelyek szerint a pleisztocén megafauna végzetét járványok okozhatták. Az évtizedek óta folyó tudományos vitát látszik eldönteni a brit kutatás, amelynek keretében a tudósok több ezer forgatókönyvet futtattak le, feltérképezve minden egyes faj kihalásának idejét és a különböző térségek benépesülésének dátumát. Az adatokat a továbbiakban az elmúlt 90 ezer év éghajlati változásaival is összevetették.

Az elemzések során a világ valamennyi régiójában egyértelműen kirajzolódott a nagy testű állatok kihalásának és az ember megjelenésének időbeli egybeesése. "Az ember játszotta a főszerepet a megafauna kihalásában" - fogalmazott Lewis Bartlet, a tanulmány vezető szerzője, hozzátéve, hogy a változó éghajlat legfeljebb felgyorsította kihalásukat.

Mint kifejtette, nem lehet eldönteni a folyamatot meghatározó pontos okokat, azaz hogy a túlzott vadászat miatt tűntek-e el ezek a fajok vagy a tűz használata bizonyult végzetesnek számukra, esetleg a nagy testű állatok egyszerűen kiszorultak élőhelyeikről. A Daily Mailnek nyilatkozva Lewis Bartlett rámutatott, hogy az ember megjelenése végzetesebbnek bizonyult, mint a klímaváltozás. "Kutatásaink megcáfolják azt a mítoszt, hogy a korai ember harmóniában élt a természettel" - fogalmazott a brit tudós.

http://phys.org/news/2015-08-humans-responsible-demise-gigantic-ancient.html http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3196817/It-humans-killed-mammoths-Spread-mankind-coincides-extinction-ice-age-beasts-claims-study.html

Idén minden eddiginél korábban használta el az emberiség a Föld éves erőforrásait

----------------------------------------------------

Tutanhamon sírkamrája rejtheti Nofertiti maradványait egy brit régész szerint

---------------------------------------------------

A skizofrénia tüneteinek kifejlődését akadályozhatják meg az omega-3 zsírsavak

--------------------------------------------------

Fényes foltok és piramis alakú hegyek láthatók a Ceres törpebolygó felszínén

Zene

Billboard listán ismét szerepel a Black Eyed Peas

Mindössze 2 hónapja töltötte fel A The Black Eyed Peas a Ritmo című számát de már több mint 300 millióan nézték. A Billboard TOP 100-as listáján ezen a héten a 86. helyezett.

Bővebben...:

Madonna új zenével jött - Crave

MadonnaMadonna a tizenegyedik albumáról emeltem ki ajánlatom a Swae Lee rapper-el közösen alkotott Crave-vel. A POP ballada fő témája a vágy.

Bővebben...:

Lady Gaga 1 milliárd nézettségű videóklipje

Lady Gaga videocsatornájának leg nézettebb videója A Bad Romance. A 10 éve feltöltött videó át lépte a 1 milliárdot .

Bővebben...:

Tankönyvek

Hogyan legyünk jók matekból? - Érthető magyarázatok szemléletes ábrákkal

Matektanulás egyszerű és élvezetes módszerekkel. Az alapvető matematikai fogalmak megértését színes ábrák, a való életből vett példák és érdekes tények segítik.

Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére - Gyakorlatok és tollbamondások - H. Tóth István

A Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére változatos feladatokkal és gyakorlatokkal formálja, erősíti a diákok írásbeli nyelvhasználatát. A kiadványban az alábbi ismeretkörök szerepelnek:

Kötelező olvasmányok röviden 9-12. osztályosoknak - Magyar Irodalom - Sándor Ildikó

Az érettségi vizsgán való sikeres szerepléshez ma már nem elegendő a tankönyvek szövegének pontos ismerete, jóval összetettebb tudásbázisra, a képességek sokrétű alkalmazására van szükség.

Érettségi - Last minute - Történelem - Baracs Nóra

Hamarosan itt a dolgozatírás, vagy akár a történelem érettségi napja, kevés az idő, sok a tanulnivaló... Későn álltál neki a felkészülésnek vagy elment az idő egy másik tantárgy vizsgájára való tanulással... Zsong a fejedben a sok adat, tudnivaló, szeretnéd átlátni, rendszerezni a tanultakat... Az utolsó pillanatban megállapítod, hogy hiányosak a jegyzeteid...

Blog

Soha nem látott számú maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.

Mikulás-világtalálkozót tartanak Izraelben

Izraelben négynapos Mikulás-világtalálkozó kezdődött 55 Mikulás-jelmezes vendég jeruzsálemi felvonulásával.