1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Sötét elmék - DVD megjelenés - Jennifer Yuh:Klikk a képre >>>
Az Aquaman előzetese:Klikk a képre >>>
Lady Gaga - Csillag születik:Klikk a képre >>>

Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére - Gyakorlatok és tollbamondások - H. Tóth István

A Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére változatos feladatokkal és gyakorlatokkal formálja, erősíti a diákok írásbeli nyelvhasználatát. A kiadványban az alábbi ismeretkörök szerepelnek:

Bővebben...:

Könyv

Az ismeretlen Kimi Räikkönen - Kari Hotakainen

"Csodálatos lenne inkognitóban vezetni a Forma-1-ben" - mondja Kimi. De persze ő is tudja, hogy ilyen világ nem létezik, és nem létezhet. Lehet fűnyírót vezetni inkognitóban, de nem egy hétmillió eurós versenyautót. Kimi Räikkönen, a Jégember a Forma-1 világának egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, és mégis jórészt ismeretlen: szűkszavú megnyilatkozásait imádják a rajongói, akik nyilván szeretnének többet is megtudni erről a fantasztikus sportolóról.

Bővebben...:

Így lettem - Obama Michelle - E-könyv

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK EGYKORI FIRST LADYJÉNEK SZEMÉLYES HANGÚ, ÁTÜTŐ EREJŰ ÉS INSPIRÁLÓ ÖNÉLETRAJZA. Michelle Robinson gyermekkorát Chicago déli részén töltötte. A család tetőtéri lakásában egy szobában lakott bátyjával, Craiggel, akivel gyakran fogócskázott kint a parkban. Szüleinek, Fraser és Marian Robinsonnak köszönheti szókimondását, bátorságát. Innen az élet távolabb repítette: a Princeton nagyelőadóitól, ahol először tapasztalta meg, milyen érzés egyedüli feketének lenni egy teremben, a csupa üveg irodaházig, ahová elszánt és lelkes társasági szakjogászként került. Itt toppant be irodájába egy nyári reggelen egy joghallgató, Barack Obama, és borította fel szépen felépített terveit.

Bővebben...:

Ajándék

Scooby-Doo és Batman - A bátor és a vakmerő

Scooby-Doo és Batman Mikor Scooby-Doo és a banda olyan ravasz gazemberekbe ütköznek, akik még rajtuk is kifognak, a Sötét Lovag, azaz maga Batman siet a segítségükre.

Bővebben...:

Alsógatyás kapitány

George és Harold két égetni valóan rosszcsont kölyök, így folyamatosan meggyűlik a bajuk az iskolaigazgatóval. A tanerő végül úgy dönt, szétválasztja a csínytevőket, hogy ne tudjanak folyamatosan borsot törni az orra alá...

Bővebben...:

Gazdaság

Elon Musk - Ashlee Vance

A történelemben csak kevés olyan személyiség van, akinek kitartása és eredeti látásmódja lehetővé tette, hogy több iparágban is alkosson mi több, forradalmasítsa azokat. Thomas Edison, Henry Ford és Steve Jobs modern kori ötvözeteként Elon Musk a legfontosabb ember a világot megváltoztató vállalatai, a PayPal, a Tesla Motors, a SpaceX és a SolarCity mögött.

Bővebben...:

A teljes gondolkodj és gazdagodj - Napoleon Hill

Nemrégiben került a kezembe a Napoleon Hill által írt Gondolkodj és gazdagodj című mű amelyet Ross Cornwell szerkesztett. Régebben is halottam már erről az írásról de úgy gondoltam ez is egyike azoknak az írásoknak amelyekkel már tele van a padlás is. De nem .

Bővebben...:

Film

Sötét elmék - DVD megjelenés - Jennifer Yuh

Az Alexandra Bracken sikerkönyvéből készült film főszereplői olyan kamaszok, akik az állam ellenségeivé válnak, miután rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak.

Bővebben...:

Tarolt a hétvégén a Legendás állatok újabb epizódja

Tarolt az észak-amerikai mozikban a Harry Potter-varázsvilág újabb epizódja, a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei, mely a nyitó hétvégén 62 millió dolláros (14,7 milliárd forintos) jegyárbevételt hozott - írta iparági becslésekre hivatkozva a Variety.com.

Bővebben...:

A természet és mi emberek..

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Eszkimó kunyhóGondoljunk, csak bele mennyire ki vagyunk téve környezetünk, a természet erőinek.  Legyen az napfény, szél, eső, vihar, földmozgások stb.. Ezeket bármennyire is szeretné, az ember uralni egyelőre nem tudja. Az eddigi próbálkozások következményeinek súlyával sem vagyunk teljesen tisztában.  Persze a különböző kutatási területek feneketlen tudásvágya úgy sem lankad, így lehet, hogy a közeljövőben már nem is helytálló, amit most leírtam, de addig is próbálunk ezekre az eseményekre előrejelzések alapján felkészülni és együtt élni. Rengeteg példát láthatunk arra világunkban, hogy emberek milyen leleményesen használják ki lakóterületük lehetőségeit, és hogy alkalmazkodnak az adott terület adottságaihoz.

 

 

 Gondoljunk csak az általunk eszkimóknak nevezett népcsoportra, melyek igen jól alkalmazkodtak az Arktikus területekhez. Az ő leleményességük és alkalmazkodó képességének mai napig az egyik jelképe az iglu.   Ez a kalapszerű kupolás építmény kemény hóból készült és ez olyan jó hőszigetelőnek bizonyult, hogy kizárja a zord hideget és bent tartja a meleget. Napjainkban is vannak, csoportok melyek ragaszkodnak hagyományos életvitelükhöz, pedig a beszivárgó civilizáció (mint a  nagyüzemi halászat)kedvezőtlen hatásaival kell szembe nézniük. 

De minden népcsoport az adott lehetőségeinek és időjárási viszonyoknak megfelelően alkalmazkodott. Az Etióp Dorze törzs, természetes növényi anyagokból épített süveg alakú kunyhója akár 12m magas is lehet és 5 m széles. A szokatlan magasság az éhes termeszek ellen van, ha elrágják az alját, akkor levágják azt a részt és átköltöztetik egy termeszmentes helyre.  Addig nem építenek újat, amíg ennek magassága megfelelő. De építenek házakat cölöpökre, az apály és dagály kiküszöbölésére, építenek házakat kőből és sárból. Ez utóbbira példa a berber nép által épített többszintes épületcsoport. Melyet terménytárolásra és lakóhelyként használt egy-egy család. Az együttes domb tetején épület, védelmi okokból. A sárból épülő többszintes építmény száraz, hűvös helyet biztosított. Az emeleti lakásokba külső lépcsőkön lehetett feljutni, a terményt a kiálló, falba befogott fa konzolokon tudták felhúzni a felsőbb szintekre. Ma már nem használják ezeket az építményeket, csupán látványosságként tartják fent.

De még mindig vannak olyan sziklába vájt barlanglakások ahol még napjainkban is élnek. Meglepő lehet, de napjainkban is több millió kínai él barlanglakásokban. De ne higgyük, hogy csak az afrikai vagy ázsiai országban találhatunk ilyet, minden komfortfokozat nélkül.

 

A tény, hogy Ausztráliában van egy város ahol a lakók fele a föld alatt éli mindennapjait a legnagyobb kényelemben, így védve magukat a sivatagi időjárás viszontagságaival szemben. Ez a város Coober Pedy, mely a világ egyik legnagyobb opálkitermelő területének számított. Ma már nagy bevételük van a turizmusból is. A nagy hőség elől a túlélés érdekében alakították ki lakásaikat a bányajáratokba az itt dolgozó bányászok, vájárok. Ezek a dogouts-ok komplett földalatti lakónegyedeket rejtenek. Van itt saját templom, több közösségi tér. A lakások felszereltek. Konyha, fürdő, nappali minden megtalálható benne, ami a lakók komfort érzetét növeli.

A vízellátás ma már vezeték rendszeren biztosított egy 24 km-re található forrásból. Napjainkban is van opál kitermelés, de az idegenforgalom is biztos bevételt jelent. Sokak kíváncsiak egy modern bányaváros működésére. Van itt művészeti galéria, múzeum, opál üzletek és egy éjszaka működő golfpálya világító labdákkal.

 

írta:B.E. 

Milyen lesz az életünk pár évtized múlva?

Bővült a család, vége a felhőtlen pihenésnek

Nők szerepe a politikában

 

Zene

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Kylie Minogue - Stop Me From Falling feat. Gente De Zona

Kylie Minogue a 80' évek nagy diszkó slágereit énekelte. Akkor azt hittem,hogy nagyon jó zenéket csinál de most ahogy ezt az új dalát meghallottam azt mondtam magamban,hogy most ez a legjobb tőle. Könnyű kis nyári sláger, igazi talpalávaló.

Bővebben...:

Tankönyvek

Hogyan legyünk jók matekból? - Érthető magyarázatok szemléletes ábrákkal

Matektanulás egyszerű és élvezetes módszerekkel. Az alapvető matematikai fogalmak megértését színes ábrák, a való életből vett példák és érdekes tények segítik.

Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére - Gyakorlatok és tollbamondások - H. Tóth István

A Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére változatos feladatokkal és gyakorlatokkal formálja, erősíti a diákok írásbeli nyelvhasználatát. A kiadványban az alábbi ismeretkörök szerepelnek:

Kötelező olvasmányok röviden 9-12. osztályosoknak - Magyar Irodalom - Sándor Ildikó

Az érettségi vizsgán való sikeres szerepléshez ma már nem elegendő a tankönyvek szövegének pontos ismerete, jóval összetettebb tudásbázisra, a képességek sokrétű alkalmazására van szükség.

Érettségi - Last minute - Történelem - Baracs Nóra

Hamarosan itt a dolgozatírás, vagy akár a történelem érettségi napja, kevés az idő, sok a tanulnivaló... Későn álltál neki a felkészülésnek vagy elment az idő egy másik tantárgy vizsgájára való tanulással... Zsong a fejedben a sok adat, tudnivaló, szeretnéd átlátni, rendszerezni a tanultakat... Az utolsó pillanatban megállapítod, hogy hiányosak a jegyzeteid...

Blog

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője a Forbes szerint

Scarlett Johansson hollywoodi filmcsillag lett a világ legjobban fizetett színésznője 2018-ban a Forbes magazin szerint.

A Ready Player One -val kapcsolatos gondolatok

A film szerintem nem is áll messze a valóságtól. Tehát a játéktérbe azért mennek játszani az emberek mert a világ amiben élnek beszűkült és ezért a játéktérben ahol minden megtörténhet szeretnek élni. "És maradnak " .

mti felhasználó