1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Elektromos autóké a jövő

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Tesla elektromos autóEgyre több autó gyártó cég kapcsolódik be az elektromos hajtású gépek bizniszébe. Erre készülnek fel a töltőállomások is és az akkumulátor fejlesztők sem tétlenkednek. A Paksi atomerőmű is többek közt ezt a megnövekedett elektromos energia igényt fogja kiszolgálni.

 

 

 


Ez évben a TESLA a negyedik negyedéves jelentésében (2013 utolsó negyede) 6 900 darabot adott el és ez a cég történetében rekord mennyiségnek számít. Joggal számít a vállalat arra,hogy 2014-ben meghaladja az előző évet értékesítésben. Holott ezelőtt 5 évvel Európában még alig lehetett hallani a cégről.

A BMW sem tétlenkedik e közben. Ők kifejlesztettek egy hibrid sport autót ,amely részben elektromos és hagyományos üzemelésű. Valamint egy teljesen elektromos gépjárművet is piacra dobtak.

A Német autógyártásnál maradva az AUDI is elkészítette az R8 modellnek az elektromos változatát. Igaz ugyan ez még nem került a forgalomba,talán mert nem igazán bíztak a piacban ,de hamarosan megváltoznak a terveik mert a piac igényei rohamosan változnak. És tudjuk jól aki nem fejlődik az menthetetlenül lemarad,majd el is tűnik a piaci résztvevők közül. Nos az AUDI ezt nem engedheti meg magának.

A Ford elektromos autó egy lépéssel úgy tűnik előrébb jár. Ők nem a hálózatról töltődő akkumulátort szorgalmazták legújabb modelljüknél,hanem az utántöltést napenergiával oldották meg.

Még sorolhatnám az elektromos autógyártókat,de inkább térjünk át arra,hogy az akkumulátor gyártás is sokat fejlődött. És az,hogy minden jel arra mutat, az elektromos meghajtásé a jövő ,hogy az akkumulátorok is egyre hatékonyabbak és olcsóbbak is. Évente 20-30 %-al csökkent az áruk.

Hatalmas nyomásra fejlődik az ipar. Ugyanis például Kínában a nagyvárosok hatalmas szmogfelhői miatt a kormány úgy döntött,hogy mielőbb átállnak az elektromos autókra. De nem ez az egyedi lépés gyakorlatilag minden ország rövid és hosszú távú terveiben benne van a fokozatos áttérés.

Magyarországon is a Paksi atomerőmű fejlesztése ,részben ezt a célt szolgálja. Nálunk is benne van 5-10 éves tervben az,hogy elektromos töltőálomsások sokaságát építjük ki.

Végül összegezve a gondolatmenetet. A világ felismerte,hogy a környezet károsítása kihat az életünkre. Mivel ez a hatás mára már elérte a tűrhetetlenségi határt ezért fokozatosan áttérünk az elektromos hajtásra. Ennek legfőbb jelei. Kormányok döntése az elektromos hajtómű átállásra a környezet megóvása érdekében. Ennek hatására autógyártás elektromos autókat fejleszt egyre nagyobb ütemben és az akkumulátor gyártás is fejlesztéseket hajt végre. Hogy zavartalan legyen az átállás minden országban terveket készítettek a töltőálomlások fejlesztéséhez. Tehát egészen bizonyos lehet benne mindenki,hogy a most születő gyermekek már valószínűleg elektromos autót vesznek maguknak.

A téma ötletét innen vettem : Alternatívenergia.hu

 

Zene

Billboard listán ismét szerepel a Black Eyed Peas

Mindössze 2 hónapja töltötte fel A The Black Eyed Peas a Ritmo című számát de már több mint 300 millióan nézték. A Billboard TOP 100-as listáján ezen a héten a 86. helyezett.

Bővebben...:

Madonna új zenével jött - Crave

MadonnaMadonna a tizenegyedik albumáról emeltem ki ajánlatom a Swae Lee rapper-el közösen alkotott Crave-vel. A POP ballada fő témája a vágy.

Bővebben...:

Lady Gaga 1 milliárd nézettségű videóklipje

Lady Gaga videocsatornájának leg nézettebb videója A Bad Romance. A 10 éve feltöltött videó át lépte a 1 milliárdot .

Bővebben...:

Soha nem látott számú maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.

Read More

Klónok kritika

A Keanu Reeves főszereplésével készült klónok az egyik legjobb film . Bár sokan nem osztják a véleményem ahogy a kritikákat nézem de ez mit sem változtat bennem. A filmhez nem úgy kell neki állnunk,hogy akció orgiában lesz részünk. Bár van benne akció is de inkább a mondanivalója ébreszt bennem további gondolatokat.

Read More

Gredex Kft. - redőny

A Gredex Kft. 2001 óta van az árnyékolástechnikai iparban. A Gredex mára hazánk egyik legnagyobb árnyékolástechnikai gyártója. Céljuk a megrendelők igényeinek optimális kielégítése. Gyártanak külső és belső árnyékolókat. Külsők közül megemlíteném a redőnyt és a napellenzőt a belsők közül pedig a reluxát. De ajánlom a Gredex oldalát mert ott részletesen tájékozódhat a termékekről. Redőny Győr

Hauer cukrászda

A Hauer cukrászda mára már nagy tiszteletnek örvend. Az 1800 as évek végén indult cukrászdában már sok kellemes élmény született.Úgy is mondhatnánk - "Hogyha a falak mesélni tudnának ! ". Na de most is szívesen járnak oda a törzsvendégek és nem csak azért,hogy süteményeket vagy tortákat egyenek. Lehet a Hauerben reggelizni vagy meginni egy kávét és választhatunk néhány főétel közül is. Cukrászda Budapest

Tapassio étterem

A Tapassioban akár 8-10 ételt is megkóstolhatunk egy étkezés alatt. Mert ügye a tapas kóstolás mennyiségű ételt jelen. A budapesti tapas étteremben felszolgálnak Spanyol,Olasz ,Mediterrán és magyaros ételeket. És persze elengedhetetlen az étkezés utáni minőségi bór lehörpintése is. A Tapassio ételajánlatát megtalálhatjuk az oldalukon és ott asztalfoglalást is indíthatunk. Tapas étterem Budapest

Item of Previous Next