1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Nőtt a Zwack árbevétele

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Zwack Unicum Nyrt. belföldi értékesítésből származó nettó árbevétele 16,5 százalékkal nőtt a 2016-2017-es üzleti évben az előző évihez képest, így a tavalyi 11,03 milliárd forint után idén 12,85 milliárd forint árbevételt ért el. A cég export árbevétele 1,42 milliárd forint volt, ami gyakorlatilag azonos az egy évvel ezelőttivel - közölte a társaság az éves rendes közgyűlését követően az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a negyedik negyedévben 4,6 százalékkal emelkedett a társaság belföldi értékesítésből származó nettó árbevétele. A Zwack nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) szerinti adózott eredménye meghaladta a 2,24 milliárd forintot, amely 32,7 százalékkal magasabb az 1,69 milliárd forintos bázisnál. A közlemény szerint a 2016. április 1-től idén március végéig tartó üzleti év eredményességét segítette az is, hogy 2017. januártól módosult a népegészségügyi termékadóról (neta) szóló törvény és az új szabályozás értelmében az idei évtől a szeszesitalok eddiginél szélesebb körére terjed ki a neta. Így a cég kereskedelmi partnerei, elsősorban a nagykereskedések jelentős előrehozott vásárlásokat hajtottak végre. A belföldi értékesítésen belül a saját termelésű termékek teljes éves nettó árbevétele 16,2 százalékkal nőtt a bázishoz képest. A belföldi prémium árbevétel 1,1 százalékkal, míg a minőségi termékek nettó árbevétele 57,3 százalékkal bővült.

Az nyrt. export árbevétele 2,5 százalékkal nőtt, ugyanakkor a pálinka export jelentősen (31 százalékkal) visszaesett, elsősorban az Egyesült Államokban és Németországban. Az export Olaszországban az előző évi szinten maradt, a román piacon 33 százalékkal emelkedett - derül ki a jelentésből. Kiemelték: a személyi jellegű ráfordítások 104 millió forinttal, 4,1 százalékkal nőttek, ugyanis a társaság az üzleti év elején 3,8 százalékos átlagos bérfejlesztést hajtott végre, valamint nőtt a cégnél foglalkoztatott munkavállalók létszáma is.

A közgyűlés döntése alapján a társaság több mint 2,13 milliárd forint osztalékot fizet, amely a névértékre vetítve 105 százalékos osztalékszint. Az osztalék részvényarányos kifizetése július 20-án kezdődik. A nagyobb adózott eredmény magasabb osztalék kifizetését teszi lehetővé, az igazgatóság javaslatára idén részvényenként 1050 forintot fizetnek majd, szemben a tavaly részvényenként fizetett 850 forinttal. Idén azonban a társaság nem a teljes adózott eredményt fizeti ki osztalék formájában, mert figyelembe veszik a technológiai korszerűsítés nagyobb finanszírozási szükségletét - olvasható a jelentésben.

Forrás : MTI

Zene

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Kylie Minogue - Stop Me From Falling feat. Gente De Zona

Kylie Minogue a 80' évek nagy diszkó slágereit énekelte. Akkor azt hittem,hogy nagyon jó zenéket csinál de most ahogy ezt az új dalát meghallottam azt mondtam magamban,hogy most ez a legjobb tőle. Könnyű kis nyári sláger, igazi talpalávaló.

Bővebben...:

Világszerte a legjobban várt film

A Bosszúállók : végjáték Marvel filmet várják a legjobban világszerte. A Világgazdaság-ban értesültem róla,hogy a film két hét múlva kerül a mozikba de már hisztérikus ahogy felvásárolják a film első előadására a jegyeket.

Read More

Vichy az Unipatika shopban

A Vichy márka minden tekintetben egy világmárkának tekinthető. Az első dermokozmetikum család, mely már több évtizede a piacon tudd lenni. Ezt a márkát, mely gyógyszertári értékesítéssel hoztak forgalomba, a kiváló érték/ár arány jellemez. Legyen az bőrápolási termék vagy hajápolás minden esetben a gazdag ásványi anyagok természetes erejére támaszkodik.

Vichy

X-Kontroll Kft. közösségi oldala

Az X-Kontroll Kft. közösségi oldalára csatlakozva gyorsan értesülhetsz a legújabb ajánlatokról. És az oldal kezelői nagyon gyorsan reagálnak véleményre . Pár perc múlva már meg is köszönték a véleményemet. És azért is szimpatikus az oldaluk mert olyan családias hangvételü. Egyébként a mostani ajánlatuk a Xerox Versalink és Altalink termék családok.

Xerox Versalink

Új gazdasági portál

Szeretnéd jobban megismerni a nyílt részvénytársaságokat ? Tudni akarod milyen ipari szegmensben ténykedik a Munich Re ? Vagy mi a helyzet az Opus Global nyílt részvénytársasággal ? Megismernéd az Autówallist vagy érdeklődsz a Geely iránt ? és még sok más cégről is találhatsz érdekes információkat az oldalunkon ! Az alábbi linken találod a "Cégekről" portált !

Tőzsde

Nyomkövető rendszer autókba

Az iCell járműkövető rendszerét autókban is lehet használni. Az i-Fleet az aktuális legmodernebb műholdas technológiát használja. Egyszerűen követheti online a járműveit. Van három csomag ajánlatuk a személyautókra. A rendszer riportol és menetlevelet is kezel. Utca szintű térképe van a rendszer bővíthető. Kimutatja a munkaidőt . A rendszernek van online felhasználói felülete. Tudjon meg még többet az iCell oldalán.

jarmukovetes.icell.hu

Item of Previous Next

mti felhasználó