1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Nőtt a Zwack árbevétele

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Zwack Unicum Nyrt. belföldi értékesítésből származó nettó árbevétele 16,5 százalékkal nőtt a 2016-2017-es üzleti évben az előző évihez képest, így a tavalyi 11,03 milliárd forint után idén 12,85 milliárd forint árbevételt ért el. A cég export árbevétele 1,42 milliárd forint volt, ami gyakorlatilag azonos az egy évvel ezelőttivel - közölte a társaság az éves rendes közgyűlését követően az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a negyedik negyedévben 4,6 százalékkal emelkedett a társaság belföldi értékesítésből származó nettó árbevétele. A Zwack nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) szerinti adózott eredménye meghaladta a 2,24 milliárd forintot, amely 32,7 százalékkal magasabb az 1,69 milliárd forintos bázisnál. A közlemény szerint a 2016. április 1-től idén március végéig tartó üzleti év eredményességét segítette az is, hogy 2017. januártól módosult a népegészségügyi termékadóról (neta) szóló törvény és az új szabályozás értelmében az idei évtől a szeszesitalok eddiginél szélesebb körére terjed ki a neta. Így a cég kereskedelmi partnerei, elsősorban a nagykereskedések jelentős előrehozott vásárlásokat hajtottak végre. A belföldi értékesítésen belül a saját termelésű termékek teljes éves nettó árbevétele 16,2 százalékkal nőtt a bázishoz képest. A belföldi prémium árbevétel 1,1 százalékkal, míg a minőségi termékek nettó árbevétele 57,3 százalékkal bővült.

Az nyrt. export árbevétele 2,5 százalékkal nőtt, ugyanakkor a pálinka export jelentősen (31 százalékkal) visszaesett, elsősorban az Egyesült Államokban és Németországban. Az export Olaszországban az előző évi szinten maradt, a román piacon 33 százalékkal emelkedett - derül ki a jelentésből. Kiemelték: a személyi jellegű ráfordítások 104 millió forinttal, 4,1 százalékkal nőttek, ugyanis a társaság az üzleti év elején 3,8 százalékos átlagos bérfejlesztést hajtott végre, valamint nőtt a cégnél foglalkoztatott munkavállalók létszáma is.

A közgyűlés döntése alapján a társaság több mint 2,13 milliárd forint osztalékot fizet, amely a névértékre vetítve 105 százalékos osztalékszint. Az osztalék részvényarányos kifizetése július 20-án kezdődik. A nagyobb adózott eredmény magasabb osztalék kifizetését teszi lehetővé, az igazgatóság javaslatára idén részvényenként 1050 forintot fizetnek majd, szemben a tavaly részvényenként fizetett 850 forinttal. Idén azonban a társaság nem a teljes adózott eredményt fizeti ki osztalék formájában, mert figyelembe veszik a technológiai korszerűsítés nagyobb finanszírozási szükségletét - olvasható a jelentésben.

Forrás : MTI

Zene

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Bednar gépek

A Bednar mezőgazdasági munkagépek kihagyhatatlan áron! Az AgroBékés kizárólagos forgalmazóként áll rendelkezésére az ország több pontján. Ismerje meg a Bednar minőségi talajművelő eszközeit. Talajlazító, vetőgép, tartóhántó, magágy-készítő? Nálunk megtalálja! Kiváló minőség, korrekt, elérhető árak, komplett szervizháttér.

 

Bednar

Peta roló ajánlatai

A PETA Roló élen jár az árnyékolók gyártásában. Széles választék közül válogathat elképzelésének megfelelően. Az örök klasszikus a redőny. Most már újabb fejlesztések, de még mindig közkedvelt termék. Elérhetőek a műanyag lamellás és a fém lamellás redőnyök. Széles a választék, így hogy megtaláljuk az Ön számára a legoptimálisabb választást, felmérjük az elvárásokat.

Műanyag redőny

Boy George életéről készül film Hollywoodban

Boy George életéről készül film az MGM filmstúdióban, a produkciót Sacha Gervasi írja és rendezi - értesült a The Hollywood Reporter.

Read More

Zwack Unicum: részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága 2 milliárd 645 millió 500 ezer forint, azaz részvényenként 1300 forint - a névértékre vetítve 130 százalék - osztalék kifizetését javasolja a 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évre a társaság június 26-ra összehívott évi rendes közgyűlésén - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési meghívóból.

Read More

Trónok harca búcsúztató

Véget ért a Trónok harca. Vivi ezúttal elbúcsúztatja a sorozatot.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó