1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Szerencsejáték a részvény vásárlás?

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

részvényEgyértelműen megkülönböztethetetlenünk spekulánsokat és igazi befektetőket. A spekuláció mindig rövidtávon gondolkodik . Viszont szükséges ,ugyanis így a részvényeknek van egy folyamatos likviditása. A befektető az pedig keresi az értékeket és főként tudja,hogy nem egy papírt vesz,hanem olyan céget ahol emberek dolgoznak. Azt kell megállapítanunk,hogy a részvények vásárlása rövid távon tényleg vagy bejön vagy nem . Szokás a múltban eredmények szerint vásárolni ami szintén rossz közelítése a tulajdonszerzésnek.

 

 

 

A helyes részvény kiválasztása !

Mérleg vizsgálat : Ennek során egyszerűen megnézed,hogy a cég mérlege hogyan áll. Ha több a kölcsön mint a saját pénz akkor oda nem érdemes belépni. A másik szempontom a kiválasztásnál az,hogy milyen lépései,döntései vannak az adott vállalatnak. Ezzel tulajdonkép meghatározhatom azt,hogy hova vezeti a társaságot a vezetőség. ( Amikor egy Pécsi cégnél dolgoztam a vállalkozás csődje előtt néhány hónappal megkérdezték a munkatársaim - Vennél .... részvényt ? Azt mondtam nekik,hogy nem. Ugyanis a vállalat egy bizonyos nagy megrendelőre alapozta a vállalkozást és az elment. A vezetők meg nem tudták mit tegyenek. Ezért szükséges a sajtóból kideríteni, milyen hírek vannak a kiválasztott cégről.)Ha sok a kéz-pénz és van eredménytartalék is bőven a hosszú és rövid lejáratú hitelek pedig elenyészőek , akkor nem szerencse dolga a részvény árfolyam,hanem egy olyan vezetőségi munka van mögötte amely tudja ,hogy mit tesz. 

Mit jelent az eredmény tartalék számomra- Azt,hogy az adott vállalat gondoskodik arról,hogy a jövőben esetleg nem lesz akkora a bevétel és így át tudja vészelni a rosszabb időszakot. 

Van egy Vagyonkezelő társaság ( Plotinus) amely részvényeiből azért vettem mert egy igazi növekedő . De mivel kockázat is van ezért csak óvatosan vettem mintegy 5-10% portfólió részt javaslok egy ilyen vásárlás esetén. A Plotinus rövid távon nem érdemes tartani,mert egy növekedő ami azt jelenti,hogy több száz százalékos. Témánál maradva rövid távon erősen szerencse függő de hosszútávon a kutatásaim alapján mindenképp növekedés tapasztalható. 

 

A Plotinust vételre ajánlom

Zene

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Bednar gépek

A Bednar mezőgazdasági munkagépek kihagyhatatlan áron! Az AgroBékés kizárólagos forgalmazóként áll rendelkezésére az ország több pontján. Ismerje meg a Bednar minőségi talajművelő eszközeit. Talajlazító, vetőgép, tartóhántó, magágy-készítő? Nálunk megtalálja! Kiváló minőség, korrekt, elérhető árak, komplett szervizháttér.

 

Bednar

Peta roló ajánlatai

A PETA Roló élen jár az árnyékolók gyártásában. Széles választék közül válogathat elképzelésének megfelelően. Az örök klasszikus a redőny. Most már újabb fejlesztések, de még mindig közkedvelt termék. Elérhetőek a műanyag lamellás és a fém lamellás redőnyök. Széles a választék, így hogy megtaláljuk az Ön számára a legoptimálisabb választást, felmérjük az elvárásokat.

Műanyag redőny

Boy George életéről készül film Hollywoodban

Boy George életéről készül film az MGM filmstúdióban, a produkciót Sacha Gervasi írja és rendezi - értesült a The Hollywood Reporter.

Read More

Zwack Unicum: részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága 2 milliárd 645 millió 500 ezer forint, azaz részvényenként 1300 forint - a névértékre vetítve 130 százalék - osztalék kifizetését javasolja a 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évre a társaság június 26-ra összehívott évi rendes közgyűlésén - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési meghívóból.

Read More

Trónok harca búcsúztató

Véget ért a Trónok harca. Vivi ezúttal elbúcsúztatja a sorozatot.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó