1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Szerencsejáték a részvény vásárlás?

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

részvényEgyértelműen megkülönböztethetetlenünk spekulánsokat és igazi befektetőket. A spekuláció mindig rövidtávon gondolkodik . Viszont szükséges ,ugyanis így a részvényeknek van egy folyamatos likviditása. A befektető az pedig keresi az értékeket és főként tudja,hogy nem egy papírt vesz,hanem olyan céget ahol emberek dolgoznak. Azt kell megállapítanunk,hogy a részvények vásárlása rövid távon tényleg vagy bejön vagy nem . Szokás a múltban eredmények szerint vásárolni ami szintén rossz közelítése a tulajdonszerzésnek.

 

 

 

A helyes részvény kiválasztása !

Mérleg vizsgálat : Ennek során egyszerűen megnézed,hogy a cég mérlege hogyan áll. Ha több a kölcsön mint a saját pénz akkor oda nem érdemes belépni. A másik szempontom a kiválasztásnál az,hogy milyen lépései,döntései vannak az adott vállalatnak. Ezzel tulajdonkép meghatározhatom azt,hogy hova vezeti a társaságot a vezetőség. ( Amikor egy Pécsi cégnél dolgoztam a vállalkozás csődje előtt néhány hónappal megkérdezték a munkatársaim - Vennél .... részvényt ? Azt mondtam nekik,hogy nem. Ugyanis a vállalat egy bizonyos nagy megrendelőre alapozta a vállalkozást és az elment. A vezetők meg nem tudták mit tegyenek. Ezért szükséges a sajtóból kideríteni, milyen hírek vannak a kiválasztott cégről.)Ha sok a kéz-pénz és van eredménytartalék is bőven a hosszú és rövid lejáratú hitelek pedig elenyészőek , akkor nem szerencse dolga a részvény árfolyam,hanem egy olyan vezetőségi munka van mögötte amely tudja ,hogy mit tesz. 

Mit jelent az eredmény tartalék számomra- Azt,hogy az adott vállalat gondoskodik arról,hogy a jövőben esetleg nem lesz akkora a bevétel és így át tudja vészelni a rosszabb időszakot. 

Van egy Vagyonkezelő társaság ( Plotinus) amely részvényeiből azért vettem mert egy igazi növekedő . De mivel kockázat is van ezért csak óvatosan vettem mintegy 5-10% portfólió részt javaslok egy ilyen vásárlás esetén. A Plotinus rövid távon nem érdemes tartani,mert egy növekedő ami azt jelenti,hogy több száz százalékos. Témánál maradva rövid távon erősen szerencse függő de hosszútávon a kutatásaim alapján mindenképp növekedés tapasztalható. 

 

A Plotinust vételre ajánlom

Zene

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Kylie Minogue - Stop Me From Falling feat. Gente De Zona

Kylie Minogue a 80' évek nagy diszkó slágereit énekelte. Akkor azt hittem,hogy nagyon jó zenéket csinál de most ahogy ezt az új dalát meghallottam azt mondtam magamban,hogy most ez a legjobb tőle. Könnyű kis nyári sláger, igazi talpalávaló.

Bővebben...:

Így lettem - Obama Michelle - E-könyv

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK EGYKORI FIRST LADYJÉNEK SZEMÉLYES HANGÚ, ÁTÜTŐ EREJŰ ÉS INSPIRÁLÓ ÖNÉLETRAJZA. Michelle Robinson gyermekkorát Chicago déli részén töltötte. A család tetőtéri lakásában egy szobában lakott bátyjával, Craiggel, akivel gyakran fogócskázott kint a parkban. Szüleinek, Fraser és Marian Robinsonnak köszönheti szókimondását, bátorságát. Innen az élet távolabb repítette: a Princeton nagyelőadóitól, ahol először tapasztalta meg, milyen érzés egyedüli feketének lenni egy teremben, a csupa üveg irodaházig, ahová elszánt és lelkes társasági szakjogászként került. Itt toppant be irodájába egy nyári reggelen egy joghallgató, Barack Obama, és borította fel szépen felépített terveit.

Read More

Az ismeretlen Kimi Räikkönen - Kari Hotakainen

"Csodálatos lenne inkognitóban vezetni a Forma-1-ben" - mondja Kimi. De persze ő is tudja, hogy ilyen világ nem létezik, és nem létezhet. Lehet fűnyírót vezetni inkognitóban, de nem egy hétmillió eurós versenyautót. Kimi Räikkönen, a Jégember a Forma-1 világának egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, és mégis jórészt ismeretlen: szűkszavú megnyilatkozásait imádják a rajongói, akik nyilván szeretnének többet is megtudni erről a fantasztikus sportolóról.

Read More

Sötét elmék - DVD megjelenés - Jennifer Yuh

Az Alexandra Bracken sikerkönyvéből készült film főszereplői olyan kamaszok, akik az állam ellenségeivé válnak, miután rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak.

Read More

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Read More

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó