1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Sport vagy kényelmes nyugdíjas évek?

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

befektetésNem is olyan egyszerű a kérdés. Az elkövetkezendő években vajon hány nyugdíjas korú ember lesz annyira fitt, hogy a kukákhoz időben odaérjen? Viccesnek tűnhet a hasonlat, de komolyan gondoljuk át a dolgokat. Folyamatosan csökken a dolgozó lakosság, az adófizető dolgozó lakosság. Sokan kivándorolnak külföldre a fiatalok közül, mások pedig nem akarnak, vagy nem találnak munkát.

 

 

Mi lesz annak a következménye, ha csökken az adófizetők létszáma. Csökken a kifizetett nyugdíjak összege is. Nézzünk előre egy jó pár évet az elmúlt évekkel viszonyítva. Ha a népességünk ugyanebben az arányban fog "növekedni" és pár év múlva is ugyanilyen tendenciában fog a dolgozók száma nőni, akkor egyértelműen megállapíthatjuk, hogy kevés, vagy pedig egyáltalán nem lesz a pár év múlva nyugdíjba menő embereknek jövedelmük. Magyarázhatnánk a történelmet, felhozhatnánk a Ratkó korszakot, de a jelenlegi számok is magukért beszélnek. Egyetlen egy következtetést tudunk levonni mindebből. Fontos az Öngondoskodás, amit most különböző képen is megtehetünk. Saját magunknak kell gondoskodnunk idős korunkról, hogy 70 évesen már ne kelljen napi 8 órában dolgoznunk a megélhetésünkért. Milyen lehetőségeink vannak az Öngondoskodás kivitelezésére? Különböző megtakarítások és befektetések. Kifejezetten a nyugdíjra, plusz 20%-os támogatással igénybe vehetők a következő termékek. NYESZ, Önkéntes nyugdíj pénztár, nyugdíj biztosítás. Érdemes időben elkezdeni az Öngondoskodást, minél később kezdjük, annál nagyobb összegek megtakarítására lesz szükségünk a mostani életszínvonalunk fenntartásához 20 vagy 30 év múlva. Kiknek érdemes takarékoskodni? Mindenkinek. Aki kicsit is szeretné, hogy a nyugdíjas évei kiegyensúlyozottak legyenek, szeretné, ha több lenne a majdani bevétele, akkor válassza az Öngondoskodás ezen formáit. Különböző befektetési tanácsadókat is érdemes felkeresni, ha szeretnénk a saját életünket a kezünkbe venni.

 

A Globális felmelegedés sok pénzt hozhat neked is !

Zene

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Bednar gépek

A Bednar mezőgazdasági munkagépek kihagyhatatlan áron! Az AgroBékés kizárólagos forgalmazóként áll rendelkezésére az ország több pontján. Ismerje meg a Bednar minőségi talajművelő eszközeit. Talajlazító, vetőgép, tartóhántó, magágy-készítő? Nálunk megtalálja! Kiváló minőség, korrekt, elérhető árak, komplett szervizháttér.

 

Bednar

Peta roló ajánlatai

A PETA Roló élen jár az árnyékolók gyártásában. Széles választék közül válogathat elképzelésének megfelelően. Az örök klasszikus a redőny. Most már újabb fejlesztések, de még mindig közkedvelt termék. Elérhetőek a műanyag lamellás és a fém lamellás redőnyök. Széles a választék, így hogy megtaláljuk az Ön számára a legoptimálisabb választást, felmérjük az elvárásokat.

Műanyag redőny

Boy George életéről készül film Hollywoodban

Boy George életéről készül film az MGM filmstúdióban, a produkciót Sacha Gervasi írja és rendezi - értesült a The Hollywood Reporter.

Read More

Zwack Unicum: részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága 2 milliárd 645 millió 500 ezer forint, azaz részvényenként 1300 forint - a névértékre vetítve 130 százalék - osztalék kifizetését javasolja a 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évre a társaság június 26-ra összehívott évi rendes közgyűlésén - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési meghívóból.

Read More

Trónok harca búcsúztató

Véget ért a Trónok harca. Vivi ezúttal elbúcsúztatja a sorozatot.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó