1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Sport vagy kényelmes nyugdíjas évek?

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

befektetésNem is olyan egyszerű a kérdés. Az elkövetkezendő években vajon hány nyugdíjas korú ember lesz annyira fitt, hogy a kukákhoz időben odaérjen? Viccesnek tűnhet a hasonlat, de komolyan gondoljuk át a dolgokat. Folyamatosan csökken a dolgozó lakosság, az adófizető dolgozó lakosság. Sokan kivándorolnak külföldre a fiatalok közül, mások pedig nem akarnak, vagy nem találnak munkát.

 

 

Mi lesz annak a következménye, ha csökken az adófizetők létszáma. Csökken a kifizetett nyugdíjak összege is. Nézzünk előre egy jó pár évet az elmúlt évekkel viszonyítva. Ha a népességünk ugyanebben az arányban fog "növekedni" és pár év múlva is ugyanilyen tendenciában fog a dolgozók száma nőni, akkor egyértelműen megállapíthatjuk, hogy kevés, vagy pedig egyáltalán nem lesz a pár év múlva nyugdíjba menő embereknek jövedelmük. Magyarázhatnánk a történelmet, felhozhatnánk a Ratkó korszakot, de a jelenlegi számok is magukért beszélnek. Egyetlen egy következtetést tudunk levonni mindebből. Fontos az Öngondoskodás, amit most különböző képen is megtehetünk. Saját magunknak kell gondoskodnunk idős korunkról, hogy 70 évesen már ne kelljen napi 8 órában dolgoznunk a megélhetésünkért. Milyen lehetőségeink vannak az Öngondoskodás kivitelezésére? Különböző megtakarítások és befektetések. Kifejezetten a nyugdíjra, plusz 20%-os támogatással igénybe vehetők a következő termékek. NYESZ, Önkéntes nyugdíj pénztár, nyugdíj biztosítás. Érdemes időben elkezdeni az Öngondoskodást, minél később kezdjük, annál nagyobb összegek megtakarítására lesz szükségünk a mostani életszínvonalunk fenntartásához 20 vagy 30 év múlva. Kiknek érdemes takarékoskodni? Mindenkinek. Aki kicsit is szeretné, hogy a nyugdíjas évei kiegyensúlyozottak legyenek, szeretné, ha több lenne a majdani bevétele, akkor válassza az Öngondoskodás ezen formáit. Különböző befektetési tanácsadókat is érdemes felkeresni, ha szeretnénk a saját életünket a kezünkbe venni.

 

A Globális felmelegedés sok pénzt hozhat neked is !

Zene

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Kylie Minogue - Stop Me From Falling feat. Gente De Zona

Kylie Minogue a 80' évek nagy diszkó slágereit énekelte. Akkor azt hittem,hogy nagyon jó zenéket csinál de most ahogy ezt az új dalát meghallottam azt mondtam magamban,hogy most ez a legjobb tőle. Könnyű kis nyári sláger, igazi talpalávaló.

Bővebben...:

Így lettem - Obama Michelle - E-könyv

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK EGYKORI FIRST LADYJÉNEK SZEMÉLYES HANGÚ, ÁTÜTŐ EREJŰ ÉS INSPIRÁLÓ ÖNÉLETRAJZA. Michelle Robinson gyermekkorát Chicago déli részén töltötte. A család tetőtéri lakásában egy szobában lakott bátyjával, Craiggel, akivel gyakran fogócskázott kint a parkban. Szüleinek, Fraser és Marian Robinsonnak köszönheti szókimondását, bátorságát. Innen az élet távolabb repítette: a Princeton nagyelőadóitól, ahol először tapasztalta meg, milyen érzés egyedüli feketének lenni egy teremben, a csupa üveg irodaházig, ahová elszánt és lelkes társasági szakjogászként került. Itt toppant be irodájába egy nyári reggelen egy joghallgató, Barack Obama, és borította fel szépen felépített terveit.

Read More

Az ismeretlen Kimi Räikkönen - Kari Hotakainen

"Csodálatos lenne inkognitóban vezetni a Forma-1-ben" - mondja Kimi. De persze ő is tudja, hogy ilyen világ nem létezik, és nem létezhet. Lehet fűnyírót vezetni inkognitóban, de nem egy hétmillió eurós versenyautót. Kimi Räikkönen, a Jégember a Forma-1 világának egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, és mégis jórészt ismeretlen: szűkszavú megnyilatkozásait imádják a rajongói, akik nyilván szeretnének többet is megtudni erről a fantasztikus sportolóról.

Read More

Sötét elmék - DVD megjelenés - Jennifer Yuh

Az Alexandra Bracken sikerkönyvéből készült film főszereplői olyan kamaszok, akik az állam ellenségeivé válnak, miután rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak.

Read More

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Read More

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó