1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

470 tonna arany a tengerben - Kína

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

aranyLegkevesebb 470 tonna aranyat rejthet az az első kínai tengerfenékben felfedezett "kolosszálisnak" jellemzett lelőhely, amelyre 2 ezer méter mélységben bukkantak szakemberek három év kutatást követően.

A kelet-kínai Santung tartomány igazgatása alá tartozó Pohaj tengeri területeken, a Szansan-sziget vizeiben a tartományi Földtani és Ásványtani Kutatóintézet végeztetett méréseket. A China Daily című napilap beszámolója szerint a 20 tonna feletti aranykészlettel rendelkező bányákat már "nagynak" szokták nevezni. A szakemberek hangsúlyozzák, hogy az aranyérc felszínre hozatala komoly kihívás elé állítja majd a Laizhou Rehi Mining vállalatot. "Nem lesz könnyebb feladat az űrhajók dokkolásának végrehajtásánál" - fogalmazott a feltárás projektmenedzsere. Csang Csü-csin beszélt arról is, hogy a "hagyományos" aranybányászat a talaj többnyire ezer méteres mélységeiben zajlik, s ebben a kínai bányászok gyakorlattal rendelkeznek.

Az óceánban történő feltáráshoz viszont nem csak új eszközökre lehet szükség, de nagyjából ezer ember egyidejű munkájára is. Csang azt is megjegyezte, hogy bár Kína a világ vezető aranykitermelője, technológiája nem tartozik annak élvonalába. A Szansan-sziget térsége egyébként bőséges aranyérc tartalékokkal rendelkezik és már jelenleg is Kína egyik legfontosabb nemesfém-kitermelő helye.

A legnagyobb aranytartalékokkal rendelkező kínai város, Lajcsou környékén a föld mélyében több mint 2 ezer tonna aranyércet sejtenek. A nyersanyag és ásványi anyagok forrásainak fogyása közepette mind nagyobb figyelem irányul a Föld felszínének 70 százalékát kitevő tengerfenék alatt rejlő kincsek kitermelésének lehetőségeire. A jelentős potenciál ellenére természetvédők és kutatók egy csoportja ellenzi a tengeri ökoszisztéma megbolygatásával járó gazdasági tevékenységet.


Orbán: éledezik a nemzeti iparunk

Zene

Halott Pénz nagykoncert decemberben a Sportarénában

Tizenöt éves születésnapját ünneplő évét egy nagykoncerttel zárja le a Halott Pénz december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában - közölték a szervezők az MTI-vel.

Bővebben...:

Eddie Murphy . Party All the time -video

Eddie Murphy - Party all the timeEddie Murphy nem csak egy zseniális színész aki mindig megnevettet hanem nagyon jól énekel is. Van néhány dala amiből a legjobb számomra ez a "Party All the time " . A 80' években ezt nagyon szívesen hallgattuk és táncoltunk rá.

Bővebben...:

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Gyermek fotózás

Kassza Ágnes profi fotográfus oldalát ajánlom főleg kisgyermekes családoknak. Ágnes gyermekekről és babákról készít fotókat. Kreatív beállítások és minőségi fotók. Az oldalán találhatunk referencia képeket is. A kép alanyai láthatóan élvezték a fotográfussal való közös munkát. Gyermek fotózás

Gredex redőny

Ha árnyékolás, akkor Gredex. Használja ki őszi redőny akciónkat, hisz most kedvezményes áron juthat termékeinkhez. Budaörsön, Székesfehérváron és Győrben várjuk kedves vásárlóinkat. A redőny akció keretein belül kedvezményesen érhető el a zsaluzia termékcsalád és a könyökkaros napellenzők választéka. Redőny akció

Frei Tamás új könyve - Bábel

A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges!André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak!

Read More

Önmegvalósításhoz kellékek

Szeretnél sikeresebb lenni és szükséged van a tanácsokra ? Ezen az ajánlott weboldalon Grédics Tivadar webshopját találhatod. Megveheted a könyvét vagy van pl. álomtábla amin vezetheted a kitűzött céljaidat. Bögrék és pólók idézettel külön fiuknak és lányoknak. De javaslom a termékekért látogassa meg a webshopot ezen a linken. Önmegvalósítás

Befektetői felmérés: a kereskedelmi háború a legnagyobb világgazdasági kockázat

A legújabb felmérés szerint a globális intézményi befektetői közösség továbbra is a kereskedelmi háborúkat tekinti a legnagyobb világgazdasági kockázatnak, és jelentősnek tartja a globális recesszió rizikóját is.

Read More
Item of Previous Next