1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

470 tonna arany a tengerben - Kína

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

aranyLegkevesebb 470 tonna aranyat rejthet az az első kínai tengerfenékben felfedezett "kolosszálisnak" jellemzett lelőhely, amelyre 2 ezer méter mélységben bukkantak szakemberek három év kutatást követően.

A kelet-kínai Santung tartomány igazgatása alá tartozó Pohaj tengeri területeken, a Szansan-sziget vizeiben a tartományi Földtani és Ásványtani Kutatóintézet végeztetett méréseket. A China Daily című napilap beszámolója szerint a 20 tonna feletti aranykészlettel rendelkező bányákat már "nagynak" szokták nevezni. A szakemberek hangsúlyozzák, hogy az aranyérc felszínre hozatala komoly kihívás elé állítja majd a Laizhou Rehi Mining vállalatot. "Nem lesz könnyebb feladat az űrhajók dokkolásának végrehajtásánál" - fogalmazott a feltárás projektmenedzsere. Csang Csü-csin beszélt arról is, hogy a "hagyományos" aranybányászat a talaj többnyire ezer méteres mélységeiben zajlik, s ebben a kínai bányászok gyakorlattal rendelkeznek.

Az óceánban történő feltáráshoz viszont nem csak új eszközökre lehet szükség, de nagyjából ezer ember egyidejű munkájára is. Csang azt is megjegyezte, hogy bár Kína a világ vezető aranykitermelője, technológiája nem tartozik annak élvonalába. A Szansan-sziget térsége egyébként bőséges aranyérc tartalékokkal rendelkezik és már jelenleg is Kína egyik legfontosabb nemesfém-kitermelő helye.

A legnagyobb aranytartalékokkal rendelkező kínai város, Lajcsou környékén a föld mélyében több mint 2 ezer tonna aranyércet sejtenek. A nyersanyag és ásványi anyagok forrásainak fogyása közepette mind nagyobb figyelem irányul a Föld felszínének 70 százalékát kitevő tengerfenék alatt rejlő kincsek kitermelésének lehetőségeire. A jelentős potenciál ellenére természetvédők és kutatók egy csoportja ellenzi a tengeri ökoszisztéma megbolygatásával járó gazdasági tevékenységet.


Orbán: éledezik a nemzeti iparunk

Zene

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Zwack Unicum: részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága 2 milliárd 645 millió 500 ezer forint, azaz részvényenként 1300 forint - a névértékre vetítve 130 százalék - osztalék kifizetését javasolja a 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évre a társaság június 26-ra összehívott évi rendes közgyűlésén - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési meghívóból.

Read More

Trónok harca búcsúztató

Véget ért a Trónok harca. Vivi ezúttal elbúcsúztatja a sorozatot.

Read More

Demóna folytatás - Előzetes a filmből

A tervekhez képest egy évvel korábban kerülhet a mozikba a Demóna második része.

Read More

Boldog Halálnapot 2, mint partykellék

Vivi ezúttal a méltán híres Boldog Halálnap folytatását kritizálja és reméli, hogy az életben más az egészségügy !

Read More

A Trónok harca után - Eufória

A most befejeződő Trónok harca után hamarosan elindul a HBO legújabb sorozata az Eufória. Itt bemutatjuk az előzetest is.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó