1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

A Vodafon mint a jövő bankja

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

M-pesaMindjárt meg is magyarázom miről van itt szó. Mai szokásos kapucsínózásom közben akadtam rá Frei Tamás írására a Metropol hasábjain. Frei arra hívta fel a figyelmet,hogy közel tíz éve Ugandában és Ghánában ahol igen bizonytalan az élet . Az emberek nem pénzt hordanak maguknál,mert az kockázatos,hanem percekkel fizetnek egymásnak.

 

 

Tehát csak egy mobiltelefon kell és semmi más ,amikor vásárolnak akkor tulajdonképpen átruháznak percdíjtat az eladónak vagy egymásközt. Így tulajdonkép nincs nekik szükségük a bankokra. 

A Vodafon megkapta az engedélyt arra,hogy Európában ugyan ez megvalósítsa. Jelenleg Romániában kezdik -tudjuk meg Frei cikkéből- mert ott  hétmillió embernek nincs bankszámlája. Frei és magam is remélem,hogy utána Magyarországon folytatják tovább .

Ugyan akkor felhívom a befektetők figyelmét,hogy ez nagyon jó üzleti lehetőség is. Ugyanis ha a Vodafon részvényből veszünk amely cég  szorgalmazza ezt a mobil bankos M-Pesát akkor szép haszonnal forgathatjuk a tőkét. A Vodafon az utóbbi időben növelte részesedését Európában mikor megvette a Spanyol Ono-t és a Német Kabel Deutschland -et. Jelenleg ( 2014.04.05 ) 36 Dollár körül mozog az ára egy Vodafon részvénynek. Ha egész Európában sikerül elterjeszteni ezt a fizetési módszert akkor igen nagy bevételre számíthat a cég és így búsás haszont kapnak a tulajdonosok is úgy mint osztalék vagy mint árfolyam növekedés is. Persze az utóbbi akkor érdekes,ha eladni szándékozik az illető a részvényeket. De mivel van osztalék ezért miért vágnánk le az aranytojást tojó tyúkot. Szóval a közeljövő nagy nyertesei közé besorolom a Tesla mellett a Vodafont is.

A Globális felmelegedés sok pénzt hozhat neked is !

Kulcs-Soft - Ügyviteli szoftverek

Zene

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Bednar gépek

A Bednar mezőgazdasági munkagépek kihagyhatatlan áron! Az AgroBékés kizárólagos forgalmazóként áll rendelkezésére az ország több pontján. Ismerje meg a Bednar minőségi talajművelő eszközeit. Talajlazító, vetőgép, tartóhántó, magágy-készítő? Nálunk megtalálja! Kiváló minőség, korrekt, elérhető árak, komplett szervizháttér.

 

Bednar

Peta roló ajánlatai

A PETA Roló élen jár az árnyékolók gyártásában. Széles választék közül válogathat elképzelésének megfelelően. Az örök klasszikus a redőny. Most már újabb fejlesztések, de még mindig közkedvelt termék. Elérhetőek a műanyag lamellás és a fém lamellás redőnyök. Széles a választék, így hogy megtaláljuk az Ön számára a legoptimálisabb választást, felmérjük az elvárásokat.

Műanyag redőny

Boy George életéről készül film Hollywoodban

Boy George életéről készül film az MGM filmstúdióban, a produkciót Sacha Gervasi írja és rendezi - értesült a The Hollywood Reporter.

Read More

Zwack Unicum: részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága 2 milliárd 645 millió 500 ezer forint, azaz részvényenként 1300 forint - a névértékre vetítve 130 százalék - osztalék kifizetését javasolja a 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évre a társaság június 26-ra összehívott évi rendes közgyűlésén - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési meghívóból.

Read More

Trónok harca búcsúztató

Véget ért a Trónok harca. Vivi ezúttal elbúcsúztatja a sorozatot.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó