1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

A Vodafon mint a jövő bankja

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

M-pesaMindjárt meg is magyarázom miről van itt szó. Mai szokásos kapucsínózásom közben akadtam rá Frei Tamás írására a Metropol hasábjain. Frei arra hívta fel a figyelmet,hogy közel tíz éve Ugandában és Ghánában ahol igen bizonytalan az élet . Az emberek nem pénzt hordanak maguknál,mert az kockázatos,hanem percekkel fizetnek egymásnak.

 

 

Tehát csak egy mobiltelefon kell és semmi más ,amikor vásárolnak akkor tulajdonképpen átruháznak percdíjtat az eladónak vagy egymásközt. Így tulajdonkép nincs nekik szükségük a bankokra. 

A Vodafon megkapta az engedélyt arra,hogy Európában ugyan ez megvalósítsa. Jelenleg Romániában kezdik -tudjuk meg Frei cikkéből- mert ott  hétmillió embernek nincs bankszámlája. Frei és magam is remélem,hogy utána Magyarországon folytatják tovább .

Ugyan akkor felhívom a befektetők figyelmét,hogy ez nagyon jó üzleti lehetőség is. Ugyanis ha a Vodafon részvényből veszünk amely cég  szorgalmazza ezt a mobil bankos M-Pesát akkor szép haszonnal forgathatjuk a tőkét. A Vodafon az utóbbi időben növelte részesedését Európában mikor megvette a Spanyol Ono-t és a Német Kabel Deutschland -et. Jelenleg ( 2014.04.05 ) 36 Dollár körül mozog az ára egy Vodafon részvénynek. Ha egész Európában sikerül elterjeszteni ezt a fizetési módszert akkor igen nagy bevételre számíthat a cég és így búsás haszont kapnak a tulajdonosok is úgy mint osztalék vagy mint árfolyam növekedés is. Persze az utóbbi akkor érdekes,ha eladni szándékozik az illető a részvényeket. De mivel van osztalék ezért miért vágnánk le az aranytojást tojó tyúkot. Szóval a közeljövő nagy nyertesei közé besorolom a Tesla mellett a Vodafont is.

A Globális felmelegedés sok pénzt hozhat neked is !

Kulcs-Soft - Ügyviteli szoftverek

Zene

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Kylie Minogue - Stop Me From Falling feat. Gente De Zona

Kylie Minogue a 80' évek nagy diszkó slágereit énekelte. Akkor azt hittem,hogy nagyon jó zenéket csinál de most ahogy ezt az új dalát meghallottam azt mondtam magamban,hogy most ez a legjobb tőle. Könnyű kis nyári sláger, igazi talpalávaló.

Bővebben...:

Így lettem - Obama Michelle - E-könyv

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK EGYKORI FIRST LADYJÉNEK SZEMÉLYES HANGÚ, ÁTÜTŐ EREJŰ ÉS INSPIRÁLÓ ÖNÉLETRAJZA. Michelle Robinson gyermekkorát Chicago déli részén töltötte. A család tetőtéri lakásában egy szobában lakott bátyjával, Craiggel, akivel gyakran fogócskázott kint a parkban. Szüleinek, Fraser és Marian Robinsonnak köszönheti szókimondását, bátorságát. Innen az élet távolabb repítette: a Princeton nagyelőadóitól, ahol először tapasztalta meg, milyen érzés egyedüli feketének lenni egy teremben, a csupa üveg irodaházig, ahová elszánt és lelkes társasági szakjogászként került. Itt toppant be irodájába egy nyári reggelen egy joghallgató, Barack Obama, és borította fel szépen felépített terveit.

Read More

Az ismeretlen Kimi Räikkönen - Kari Hotakainen

"Csodálatos lenne inkognitóban vezetni a Forma-1-ben" - mondja Kimi. De persze ő is tudja, hogy ilyen világ nem létezik, és nem létezhet. Lehet fűnyírót vezetni inkognitóban, de nem egy hétmillió eurós versenyautót. Kimi Räikkönen, a Jégember a Forma-1 világának egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, és mégis jórészt ismeretlen: szűkszavú megnyilatkozásait imádják a rajongói, akik nyilván szeretnének többet is megtudni erről a fantasztikus sportolóról.

Read More

Sötét elmék - DVD megjelenés - Jennifer Yuh

Az Alexandra Bracken sikerkönyvéből készült film főszereplői olyan kamaszok, akik az állam ellenségeivé válnak, miután rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak.

Read More

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Read More

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó