1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Az univerzális ember tud fennmaradni

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

tanulásNem is olyan rég még lehetett úgy élni,hogy kitanulok egy szakmát és abban el éldegélek nyugdíjig. De azok az idők elmúltak. Ma aki fenn akar maradni annak számolnia kell azzal,hogy nincs biztos munkahely és a nyugdíj sem biztos így. Ugyanis sok a munkanélküli időszak egy ember életében. Súlyosbítja a helyzetet az,hogy a cégek szeretnek automatizálni és így kevesebb munkaerőt alkalmaznak. Azok is olyan munkahelyek amihez már új ismereteket kell szerezni.

 

 

Nem árt a számítógépes ismeret. Sőt aki ma értékes akar lenni a cégek számára annak kötelező a számítógép ismerete.És persze mondanom sem kell,hogy ez már nem lesz jobb. A robotok megjelenése végleg el fogja törölni az élő munkaerőt. Már most az Amerikai hadsereg berkein belül hamarosan leépítések lesznek , mert a robotok költséghatékonyak az emberel szemben. 

Én azt mondom ezzel még nem is lenne baj. Hiszen ,ha nem dolgoznánk akkor jutna idő az életre. De sajnos csak úgy nem adnak pénzt,elvárják,hogy dolgozz. Így önmaga rombolja le saját magát a gazdaság. Mert az élő munkaerő csökkentésével a vásárló erő is megszűnik. És így kérdés,hogy kinek és minek gyártsak költséghatékonyan.

Egyetlen megoldás az lenne,hogy Shakespeare módjára színháznak vesszük az életet és csak úgy adjuk a pénzt munka nélkül,mert a robotok had dolgozzanak. Ez alanyi jogon kapnánk és így megmaradna a vásárló erő is. De ismerve az országok vezetőit és a világ urait ők ezzel nem törődnek.

És a hadseregre is visszatérve aligha versenyképes egy ember a robottal szemben . Mert az nem kér enni,inni és így ez az ellátó egység is megszűnhet. Ráadásul nincsenek érzelmei sem csak úgy elvégez bármilyen feladatot anélkül,hogy félne. Tovább szőve a gondolatot,lehet hogy idővel csak főparancsnokok lesznek és katonák nem . A másik fél pedig szintén robotizálás és így robotok fognak ártatlan népeket elpusztítani.

Szóval miért is robotizálunk? És milyen jövőt építünk vagy hagyunk építeni kedves olvasóim.

Nem is olyan rég a falunk a gazdasági idénymunkákból élt. Ma már nem ,mert az automatizálás és a bérbe kiadott munka fölöslegessé tette az itt élő lakosság munkáját.

A pártok által meg ígért munkák többsége is inkább szaktudást igénylő specifikus munkák. És sokan csak sóvárogva nézhetik ahogy mások dolgoznak.

Ha jó munkaerő akar valaki ma lenni akkor tanul.De nem olyat ami nem kell ,hanem mindig azt amire szükség van. Ha kell autodidakta módon de tanulni és olvasni. Minden sikeresnek mondható ember állandóan olvasott olyan könyveket amelyek egy új lehetőséget adtak számukra az életben maradáshoz.  

 

Zene

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Kylie Minogue - Stop Me From Falling feat. Gente De Zona

Kylie Minogue a 80' évek nagy diszkó slágereit énekelte. Akkor azt hittem,hogy nagyon jó zenéket csinál de most ahogy ezt az új dalát meghallottam azt mondtam magamban,hogy most ez a legjobb tőle. Könnyű kis nyári sláger, igazi talpalávaló.

Bővebben...:

Így lettem - Obama Michelle - E-könyv

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK EGYKORI FIRST LADYJÉNEK SZEMÉLYES HANGÚ, ÁTÜTŐ EREJŰ ÉS INSPIRÁLÓ ÖNÉLETRAJZA. Michelle Robinson gyermekkorát Chicago déli részén töltötte. A család tetőtéri lakásában egy szobában lakott bátyjával, Craiggel, akivel gyakran fogócskázott kint a parkban. Szüleinek, Fraser és Marian Robinsonnak köszönheti szókimondását, bátorságát. Innen az élet távolabb repítette: a Princeton nagyelőadóitól, ahol először tapasztalta meg, milyen érzés egyedüli feketének lenni egy teremben, a csupa üveg irodaházig, ahová elszánt és lelkes társasági szakjogászként került. Itt toppant be irodájába egy nyári reggelen egy joghallgató, Barack Obama, és borította fel szépen felépített terveit.

Read More

Az ismeretlen Kimi Räikkönen - Kari Hotakainen

"Csodálatos lenne inkognitóban vezetni a Forma-1-ben" - mondja Kimi. De persze ő is tudja, hogy ilyen világ nem létezik, és nem létezhet. Lehet fűnyírót vezetni inkognitóban, de nem egy hétmillió eurós versenyautót. Kimi Räikkönen, a Jégember a Forma-1 világának egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, és mégis jórészt ismeretlen: szűkszavú megnyilatkozásait imádják a rajongói, akik nyilván szeretnének többet is megtudni erről a fantasztikus sportolóról.

Read More

Sötét elmék - DVD megjelenés - Jennifer Yuh

Az Alexandra Bracken sikerkönyvéből készült film főszereplői olyan kamaszok, akik az állam ellenségeivé válnak, miután rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak.

Read More

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Read More

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó