1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Az univerzális ember tud fennmaradni

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

tanulásNem is olyan rég még lehetett úgy élni,hogy kitanulok egy szakmát és abban el éldegélek nyugdíjig. De azok az idők elmúltak. Ma aki fenn akar maradni annak számolnia kell azzal,hogy nincs biztos munkahely és a nyugdíj sem biztos így. Ugyanis sok a munkanélküli időszak egy ember életében. Súlyosbítja a helyzetet az,hogy a cégek szeretnek automatizálni és így kevesebb munkaerőt alkalmaznak. Azok is olyan munkahelyek amihez már új ismereteket kell szerezni.

 

 

Nem árt a számítógépes ismeret. Sőt aki ma értékes akar lenni a cégek számára annak kötelező a számítógép ismerete.És persze mondanom sem kell,hogy ez már nem lesz jobb. A robotok megjelenése végleg el fogja törölni az élő munkaerőt. Már most az Amerikai hadsereg berkein belül hamarosan leépítések lesznek , mert a robotok költséghatékonyak az emberel szemben. 

Én azt mondom ezzel még nem is lenne baj. Hiszen ,ha nem dolgoznánk akkor jutna idő az életre. De sajnos csak úgy nem adnak pénzt,elvárják,hogy dolgozz. Így önmaga rombolja le saját magát a gazdaság. Mert az élő munkaerő csökkentésével a vásárló erő is megszűnik. És így kérdés,hogy kinek és minek gyártsak költséghatékonyan.

Egyetlen megoldás az lenne,hogy Shakespeare módjára színháznak vesszük az életet és csak úgy adjuk a pénzt munka nélkül,mert a robotok had dolgozzanak. Ez alanyi jogon kapnánk és így megmaradna a vásárló erő is. De ismerve az országok vezetőit és a világ urait ők ezzel nem törődnek.

És a hadseregre is visszatérve aligha versenyképes egy ember a robottal szemben . Mert az nem kér enni,inni és így ez az ellátó egység is megszűnhet. Ráadásul nincsenek érzelmei sem csak úgy elvégez bármilyen feladatot anélkül,hogy félne. Tovább szőve a gondolatot,lehet hogy idővel csak főparancsnokok lesznek és katonák nem . A másik fél pedig szintén robotizálás és így robotok fognak ártatlan népeket elpusztítani.

Szóval miért is robotizálunk? És milyen jövőt építünk vagy hagyunk építeni kedves olvasóim.

Nem is olyan rég a falunk a gazdasági idénymunkákból élt. Ma már nem ,mert az automatizálás és a bérbe kiadott munka fölöslegessé tette az itt élő lakosság munkáját.

A pártok által meg ígért munkák többsége is inkább szaktudást igénylő specifikus munkák. És sokan csak sóvárogva nézhetik ahogy mások dolgoznak.

Ha jó munkaerő akar valaki ma lenni akkor tanul.De nem olyat ami nem kell ,hanem mindig azt amire szükség van. Ha kell autodidakta módon de tanulni és olvasni. Minden sikeresnek mondható ember állandóan olvasott olyan könyveket amelyek egy új lehetőséget adtak számukra az életben maradáshoz.  

 

Zene

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Bednar gépek

A Bednar mezőgazdasági munkagépek kihagyhatatlan áron! Az AgroBékés kizárólagos forgalmazóként áll rendelkezésére az ország több pontján. Ismerje meg a Bednar minőségi talajművelő eszközeit. Talajlazító, vetőgép, tartóhántó, magágy-készítő? Nálunk megtalálja! Kiváló minőség, korrekt, elérhető árak, komplett szervizháttér.

 

Bednar

Peta roló ajánlatai

A PETA Roló élen jár az árnyékolók gyártásában. Széles választék közül válogathat elképzelésének megfelelően. Az örök klasszikus a redőny. Most már újabb fejlesztések, de még mindig közkedvelt termék. Elérhetőek a műanyag lamellás és a fém lamellás redőnyök. Széles a választék, így hogy megtaláljuk az Ön számára a legoptimálisabb választást, felmérjük az elvárásokat.

Műanyag redőny

Boy George életéről készül film Hollywoodban

Boy George életéről készül film az MGM filmstúdióban, a produkciót Sacha Gervasi írja és rendezi - értesült a The Hollywood Reporter.

Read More

Zwack Unicum: részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága 2 milliárd 645 millió 500 ezer forint, azaz részvényenként 1300 forint - a névértékre vetítve 130 százalék - osztalék kifizetését javasolja a 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évre a társaság június 26-ra összehívott évi rendes közgyűlésén - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési meghívóból.

Read More

Trónok harca búcsúztató

Véget ért a Trónok harca. Vivi ezúttal elbúcsúztatja a sorozatot.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó