1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Hatszorosára bővült a Masterplast nyeresége

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Masterplast 6 szoros nyereségHatszorosára, 1,8 millió euróra (mintegy 540 millió forintra) nőtt a Masterplast Nyrt. nyeresége az első fél évben a tavalyi év hasonló időszakához képest - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a második negyedévben is jól teljesített a Masterplast, ami a javuló iparági környezet mellett a korábban elhatározott stratégiai lépéseknek köszönhető. A vállalat árbevétele a második negyedévben a korábbinál nagyobb dinamikával, több mint 8 százalékkal bővült, 22,8 millió euróra (mintegy 6,84 milliárd forintra).

 

A negyedév során felgyorsul a saját termékek gyártása, ami egyrészt a személyi jellegű költségek növekedésével, másrészt a működés hatékonyságának javulásával járt. A nyersanyagárak és a devizaárfolyam-változások kedvezőtlenek voltak a vállalat szempontjából, így összességében a termékek átlagárrése csökkent, amit szállítási- és egyéb költségmegtakarításokkal ellensúlyozott a cégcsoport. A vállalat kamatkiadásai tovább csökkentek, miközben a kedvezőtlen árfolyamváltozásokat (a dollár és forint gyengülése) ellensúlyozta a sikeres deviza-fedezeti politika. Mindezek eredményeképpen a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat a tavalyi év hasonló időszakához képest meghatszorozta első féléves adózott eredményét.

A társaság kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) a második negyedévében 1,7 millió euró (mintegy 510 millió forint) volt a bázis időszak 1,5 millió eurós (mintegy 450 millió forintos) értékével szemben, mintegy 11 százalékkal javult. A Masterplast legfontosabb piacain tovább élénkült az építőipar a második negyedév során: a legnagyobb súlyú piacán, Magyarországon 11 százalékos volt a növekedés.

A következő negyedévek során a magyar piacon további élénkülés lehetséges a cég szerint, miután az év második felében indul, illetve válik lehívhatóvá több olyan kormányzati program (Családi Otthonteremtési Kedvezmény, Otthon Melege Program) támogatási kerete, melyek a szektor teljesítményét javíthatják - áll a közleményben.

 

Bővíti szabadkai üvegszövet gyárát a Masterplast

Zene

Halott Pénz nagykoncert decemberben a Sportarénában

Tizenöt éves születésnapját ünneplő évét egy nagykoncerttel zárja le a Halott Pénz december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában - közölték a szervezők az MTI-vel.

Bővebben...:

Eddie Murphy . Party All the time -video

Eddie Murphy - Party all the timeEddie Murphy nem csak egy zseniális színész aki mindig megnevettet hanem nagyon jól énekel is. Van néhány dala amiből a legjobb számomra ez a "Party All the time " . A 80' években ezt nagyon szívesen hallgattuk és táncoltunk rá.

Bővebben...:

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Gyermek fotózás

Kassza Ágnes profi fotográfus oldalát ajánlom főleg kisgyermekes családoknak. Ágnes gyermekekről és babákról készít fotókat. Kreatív beállítások és minőségi fotók. Az oldalán találhatunk referencia képeket is. A kép alanyai láthatóan élvezték a fotográfussal való közös munkát. Gyermek fotózás

Gredex redőny

Ha árnyékolás, akkor Gredex. Használja ki őszi redőny akciónkat, hisz most kedvezményes áron juthat termékeinkhez. Budaörsön, Székesfehérváron és Győrben várjuk kedves vásárlóinkat. A redőny akció keretein belül kedvezményesen érhető el a zsaluzia termékcsalád és a könyökkaros napellenzők választéka. Redőny akció

Frei Tamás új könyve - Bábel

A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges!André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak!

Read More

Önmegvalósításhoz kellékek

Szeretnél sikeresebb lenni és szükséged van a tanácsokra ? Ezen az ajánlott weboldalon Grédics Tivadar webshopját találhatod. Megveheted a könyvét vagy van pl. álomtábla amin vezetheted a kitűzött céljaidat. Bögrék és pólók idézettel külön fiuknak és lányoknak. De javaslom a termékekért látogassa meg a webshopot ezen a linken. Önmegvalósítás

Befektetői felmérés: a kereskedelmi háború a legnagyobb világgazdasági kockázat

A legújabb felmérés szerint a globális intézményi befektetői közösség továbbra is a kereskedelmi háborúkat tekinti a legnagyobb világgazdasági kockázatnak, és jelentősnek tartja a globális recesszió rizikóját is.

Read More
Item of Previous Next