1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Hatszorosára bővült a Masterplast nyeresége

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Masterplast 6 szoros nyereségHatszorosára, 1,8 millió euróra (mintegy 540 millió forintra) nőtt a Masterplast Nyrt. nyeresége az első fél évben a tavalyi év hasonló időszakához képest - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a második negyedévben is jól teljesített a Masterplast, ami a javuló iparági környezet mellett a korábban elhatározott stratégiai lépéseknek köszönhető. A vállalat árbevétele a második negyedévben a korábbinál nagyobb dinamikával, több mint 8 százalékkal bővült, 22,8 millió euróra (mintegy 6,84 milliárd forintra).

 

A negyedév során felgyorsul a saját termékek gyártása, ami egyrészt a személyi jellegű költségek növekedésével, másrészt a működés hatékonyságának javulásával járt. A nyersanyagárak és a devizaárfolyam-változások kedvezőtlenek voltak a vállalat szempontjából, így összességében a termékek átlagárrése csökkent, amit szállítási- és egyéb költségmegtakarításokkal ellensúlyozott a cégcsoport. A vállalat kamatkiadásai tovább csökkentek, miközben a kedvezőtlen árfolyamváltozásokat (a dollár és forint gyengülése) ellensúlyozta a sikeres deviza-fedezeti politika. Mindezek eredményeképpen a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat a tavalyi év hasonló időszakához képest meghatszorozta első féléves adózott eredményét.

A társaság kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) a második negyedévében 1,7 millió euró (mintegy 510 millió forint) volt a bázis időszak 1,5 millió eurós (mintegy 450 millió forintos) értékével szemben, mintegy 11 százalékkal javult. A Masterplast legfontosabb piacain tovább élénkült az építőipar a második negyedév során: a legnagyobb súlyú piacán, Magyarországon 11 százalékos volt a növekedés.

A következő negyedévek során a magyar piacon további élénkülés lehetséges a cég szerint, miután az év második felében indul, illetve válik lehívhatóvá több olyan kormányzati program (Családi Otthonteremtési Kedvezmény, Otthon Melege Program) támogatási kerete, melyek a szektor teljesítményét javíthatják - áll a közleményben.

 

Bővíti szabadkai üvegszövet gyárát a Masterplast

Zene

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Bednar gépek

A Bednar mezőgazdasági munkagépek kihagyhatatlan áron! Az AgroBékés kizárólagos forgalmazóként áll rendelkezésére az ország több pontján. Ismerje meg a Bednar minőségi talajművelő eszközeit. Talajlazító, vetőgép, tartóhántó, magágy-készítő? Nálunk megtalálja! Kiváló minőség, korrekt, elérhető árak, komplett szervizháttér.

 

Bednar

Peta roló ajánlatai

A PETA Roló élen jár az árnyékolók gyártásában. Széles választék közül válogathat elképzelésének megfelelően. Az örök klasszikus a redőny. Most már újabb fejlesztések, de még mindig közkedvelt termék. Elérhetőek a műanyag lamellás és a fém lamellás redőnyök. Széles a választék, így hogy megtaláljuk az Ön számára a legoptimálisabb választást, felmérjük az elvárásokat.

Műanyag redőny

Boy George életéről készül film Hollywoodban

Boy George életéről készül film az MGM filmstúdióban, a produkciót Sacha Gervasi írja és rendezi - értesült a The Hollywood Reporter.

Read More

Zwack Unicum: részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága 2 milliárd 645 millió 500 ezer forint, azaz részvényenként 1300 forint - a névértékre vetítve 130 százalék - osztalék kifizetését javasolja a 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évre a társaság június 26-ra összehívott évi rendes közgyűlésén - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési meghívóból.

Read More

Trónok harca búcsúztató

Véget ért a Trónok harca. Vivi ezúttal elbúcsúztatja a sorozatot.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó