1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

A Financial Times eladásáról tárgyal a Pearson

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Financial Times eladásáról tárgyal a PearsonA Financial Times eladásáról tárgyal a Pearson. Az 1844-ben alakult brit kiadói csoport - amelynek 50 százalékos részesedése van a The Economist című folyóiratot gondozó kiadócégben is - a Londoni Értéktőzsdén közzétett rövid csütörtöki közleményében megerősítette a brit sajtóban e hét eleje óta keringő értesüléseket arról, hogy tárgyalásokat kezdett a Financial Times eladásáról.

A Pearson közölte, hogy a londoni gazdasági napilap "potenciális" értékesítéséről folyó tárgyalások előrehaladott szakaszban járnak. Nem biztos ugyanakkor, hogy e tárgyalások tényleges tranzakcióhoz vezetnek - hangsúlyozta a cég. A Pearson már két éve átalakítási terveket jelentett be, és ennek jegyében elsősorban a digitális oktatási szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágát kívánja bővíteni.

 

Az 1888 óta megjelenő Financial Times 58 éve a Pearson tulajdona. A kiadó nem részletezte, hogy kik a lehetséges vevőjelöltek; a közlemény csak annyit tartalmazott, hogy a cég újabb nyilatkozatot ad ki, "ha és amikor" ennek ideje elérkezik. Csütörtöki kommentárjában a The Guardian című vezető baloldali brit napilap felidézi, hogy a piacon korábban már felmerült az Axel Springer, a Thomson Reuters és a Bloomberg neve is potenciális érdeklődőként.

A lap szerint a Pearson akár egymilliárd fontot (440 milliárd forintot) is kaphat a Financial Timesért. Az FT a Pearson-csoporton belül a Pearson Professional érdekeltséghez tartozik. Ez az üzletrész tavaly 1,2 milliárd font forgalom mellett 106 millió font kiigazított működési szintű eredményt ért el. A Financial Times nyomtatott és előfizetéses online interaktív kiadása a cég legutóbbi beszámolója szerint naponta 720 ezer olvasóhoz jut el. A teljes előfizetői kör 70 százaléka ma már az online kiadást olvassa.

Az elmúlt egy évtizedben a nyomtatott változat példányszáma a felére csökkent, de az online előfizetői bázis rohamosan bővül: a digitális előfizetések száma csak tavaly 21 százalékkal nőtt, és meghaladta a félmilliót. A Financial Times értékesítéséről folyó tárgyalások hírét a piac kedvezően fogadta: a Pearson részvénye csütörtök délután 1,82 százalékos nyereségben járt a Londoni Értéktőzsdén.

A meghekkelt autó esete az autóiparral

-----------------------------------------

A Daimler egyre több nyugdíjast foglalkoztat

-----------------------------------------

Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat

-----------------------------------------

A Graboplast 3 milliárd forint támogatást kap 8,7 milliárdos beruházásához

Zene

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Lady Gaga új arca - Avagy "Csillag születik "

A "Csillag születik " című filmben egy új Lady Gaga arc jelenik meg előttünk. Nincs kifestve és nincs különösebb cicoma sem csak maga a natúr szépség.

Bővebben...:

Silent Circle - Touch In The Night

Egy zenei weblapon nem tudom kihagyni régi nagy kedvencemet a Német Silent Circle együttest.

Bővebben...:

Bednar gépek

A Bednar mezőgazdasági munkagépek kihagyhatatlan áron! Az AgroBékés kizárólagos forgalmazóként áll rendelkezésére az ország több pontján. Ismerje meg a Bednar minőségi talajművelő eszközeit. Talajlazító, vetőgép, tartóhántó, magágy-készítő? Nálunk megtalálja! Kiváló minőség, korrekt, elérhető árak, komplett szervizháttér.

 

Bednar

Peta roló ajánlatai

A PETA Roló élen jár az árnyékolók gyártásában. Széles választék közül válogathat elképzelésének megfelelően. Az örök klasszikus a redőny. Most már újabb fejlesztések, de még mindig közkedvelt termék. Elérhetőek a műanyag lamellás és a fém lamellás redőnyök. Széles a választék, így hogy megtaláljuk az Ön számára a legoptimálisabb választást, felmérjük az elvárásokat.

Műanyag redőny

Boy George életéről készül film Hollywoodban

Boy George életéről készül film az MGM filmstúdióban, a produkciót Sacha Gervasi írja és rendezi - értesült a The Hollywood Reporter.

Read More

Zwack Unicum: részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága 2 milliárd 645 millió 500 ezer forint, azaz részvényenként 1300 forint - a névértékre vetítve 130 százalék - osztalék kifizetését javasolja a 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évre a társaság június 26-ra összehívott évi rendes közgyűlésén - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési meghívóból.

Read More

Trónok harca búcsúztató

Véget ért a Trónok harca. Vivi ezúttal elbúcsúztatja a sorozatot.

Read More
Item of Previous Next

mti felhasználó