1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

A Financial Times eladásáról tárgyal a Pearson

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Financial Times eladásáról tárgyal a PearsonA Financial Times eladásáról tárgyal a Pearson. Az 1844-ben alakult brit kiadói csoport - amelynek 50 százalékos részesedése van a The Economist című folyóiratot gondozó kiadócégben is - a Londoni Értéktőzsdén közzétett rövid csütörtöki közleményében megerősítette a brit sajtóban e hét eleje óta keringő értesüléseket arról, hogy tárgyalásokat kezdett a Financial Times eladásáról.

A Pearson közölte, hogy a londoni gazdasági napilap "potenciális" értékesítéséről folyó tárgyalások előrehaladott szakaszban járnak. Nem biztos ugyanakkor, hogy e tárgyalások tényleges tranzakcióhoz vezetnek - hangsúlyozta a cég. A Pearson már két éve átalakítási terveket jelentett be, és ennek jegyében elsősorban a digitális oktatási szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágát kívánja bővíteni.

 

Az 1888 óta megjelenő Financial Times 58 éve a Pearson tulajdona. A kiadó nem részletezte, hogy kik a lehetséges vevőjelöltek; a közlemény csak annyit tartalmazott, hogy a cég újabb nyilatkozatot ad ki, "ha és amikor" ennek ideje elérkezik. Csütörtöki kommentárjában a The Guardian című vezető baloldali brit napilap felidézi, hogy a piacon korábban már felmerült az Axel Springer, a Thomson Reuters és a Bloomberg neve is potenciális érdeklődőként.

A lap szerint a Pearson akár egymilliárd fontot (440 milliárd forintot) is kaphat a Financial Timesért. Az FT a Pearson-csoporton belül a Pearson Professional érdekeltséghez tartozik. Ez az üzletrész tavaly 1,2 milliárd font forgalom mellett 106 millió font kiigazított működési szintű eredményt ért el. A Financial Times nyomtatott és előfizetéses online interaktív kiadása a cég legutóbbi beszámolója szerint naponta 720 ezer olvasóhoz jut el. A teljes előfizetői kör 70 százaléka ma már az online kiadást olvassa.

Az elmúlt egy évtizedben a nyomtatott változat példányszáma a felére csökkent, de az online előfizetői bázis rohamosan bővül: a digitális előfizetések száma csak tavaly 21 százalékkal nőtt, és meghaladta a félmilliót. A Financial Times értékesítéséről folyó tárgyalások hírét a piac kedvezően fogadta: a Pearson részvénye csütörtök délután 1,82 százalékos nyereségben járt a Londoni Értéktőzsdén.

A meghekkelt autó esete az autóiparral

-----------------------------------------

A Daimler egyre több nyugdíjast foglalkoztat

-----------------------------------------

Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat

-----------------------------------------

A Graboplast 3 milliárd forint támogatást kap 8,7 milliárdos beruházásához

Zene

Halott Pénz nagykoncert decemberben a Sportarénában

Tizenöt éves születésnapját ünneplő évét egy nagykoncerttel zárja le a Halott Pénz december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában - közölték a szervezők az MTI-vel.

Bővebben...:

Eddie Murphy . Party All the time -video

Eddie Murphy - Party all the timeEddie Murphy nem csak egy zseniális színész aki mindig megnevettet hanem nagyon jól énekel is. Van néhány dala amiből a legjobb számomra ez a "Party All the time " . A 80' években ezt nagyon szívesen hallgattuk és táncoltunk rá.

Bővebben...:

Ava Max - Sweet but Psycho

Ava max -ra a Sweet but Psycho című dala miatt emlékszem. Egy igazi dallamos táncos pop zene és nem különben figyelemre méltó maga a videó is.

Bővebben...:

Gyermek fotózás

Kassza Ágnes profi fotográfus oldalát ajánlom főleg kisgyermekes családoknak. Ágnes gyermekekről és babákról készít fotókat. Kreatív beállítások és minőségi fotók. Az oldalán találhatunk referencia képeket is. A kép alanyai láthatóan élvezték a fotográfussal való közös munkát. Gyermek fotózás

Gredex redőny

Ha árnyékolás, akkor Gredex. Használja ki őszi redőny akciónkat, hisz most kedvezményes áron juthat termékeinkhez. Budaörsön, Székesfehérváron és Győrben várjuk kedves vásárlóinkat. A redőny akció keretein belül kedvezményesen érhető el a zsaluzia termékcsalád és a könyökkaros napellenzők választéka. Redőny akció

Frei Tamás új könyve - Bábel

A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges!André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak!

Read More

Önmegvalósításhoz kellékek

Szeretnél sikeresebb lenni és szükséged van a tanácsokra ? Ezen az ajánlott weboldalon Grédics Tivadar webshopját találhatod. Megveheted a könyvét vagy van pl. álomtábla amin vezetheted a kitűzött céljaidat. Bögrék és pólók idézettel külön fiuknak és lányoknak. De javaslom a termékekért látogassa meg a webshopot ezen a linken. Önmegvalósítás

Befektetői felmérés: a kereskedelmi háború a legnagyobb világgazdasági kockázat

A legújabb felmérés szerint a globális intézményi befektetői közösség továbbra is a kereskedelmi háborúkat tekinti a legnagyobb világgazdasági kockázatnak, és jelentősnek tartja a globális recesszió rizikóját is.

Read More
Item of Previous Next