1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Az arany ára emelkedhet, ha a görög népszavazáson a "nem" szavazatok győznek + Video

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Aranyár -GörögországDrágulhat az arany, ha a görögök többsége "nemmel" voksol a vasárnapi népszavazáson - vélekedett a nemesfémpiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója.

Ha a "nem" szavazatok győznek a vasárnapi görög népszavazáson, annak jelentős piacmozgató hatása lenne, az arany árfolyama felfelé indulhatna el, főleg az euróval szemben erősödhetne a nemesfém - mondta Juhász Gergely az MTI érdeklődésére pénteken. Az arany eddig meglepően keveset reagált a görög adósság körüli huzavonára, piacán a szokásos nyári alacsony kereskedési volumen és viszonylag gyenge árfolyam uralkodik.

A hét eleji drágulás után csütörtökön három és fél havi mélypontra, 1162 dollárra süllyedt az arany unciánkénti ára a londoni kereskedésben. (1 uncia 31,1035 gramm). Később valamelyest erősödött, ám péntek délben még így is csak 1167 dollár körül cserélt gazdát. A nem szavazatok győzelme esetén a piaci félelmek az egész euróövezetre kiterjedhetnek majd, emiatt indulna el felfelé az arany ára - elemezte Juhász Gergely.

A Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója szerint ugyanakkor nem kellene további, nagyobb arányú áresésre számítani az arany piacán akkor sem, ha a népszavazáson az "igen" szavazatok kerülnének többségbe. Ha ugyanis a leértékelődés mértéke a dollárral és a kínai jüannal szemben elérné a 3-4 százalékot, akkor komoly vételi szándék jelentkezhetne az arany iránt. A görög népszavazáson a mintegy 9,8 millió választásra jogosult görög állampolgárnak a következő, kissé bonyolult kérdésre kell "igen" vagy "nem" választ adnia: "El kell-e fogadni azt a közös tervet, amelyet az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap június 25-én az Eurócsoport elé terjesztett?" Miközben Ciprasz és a görög kormány teljes vállszélességgel a nem-kampány élén áll, az európai vezetők a nem szavazatok győzelmének következményeiről festenek borús képet nyilatkozataikban.

Számos európai politikus megismételte, hogy a referendumon valójában az euróövezeti tagságukról szavaznak a görögök. A Conclude Befektetési Zrt. fizikai arany, ezüst és más nemesfémek magyarországi forgalmazásának meghatározó szereplője, a befektetési aranypiac árjegyzője. 

Több mint 2, 8 milliárd forintból épült kutatóközpontot adtak át Karcagon

--------------------------------------------------

Módosultak a rossz minőségű családi házak vásárlásának támogatási szabályai

--------------------------------------------------

Idén nyártól magyar nyelvű online felületen is lehet külföldi autópálya-matricát venni

--------------------------------------------------

Elizabeth Holmes - A világ legfiatalabb milliárdos nője

Zene

Álomhajó újra gondolva 2019

Még 2019 okt. 30.-án adták ki az eredetileg Carpe Diem által előadott Álomhajó újragondolt változatát. Az előadók közt ott van Gem-B x Erős & Spigiboy x Herceg, Burai, Kollányi Zsuzsi.

Bővebben...:

Billboard listán ismét szerepel a Black Eyed Peas

Mindössze 2 hónapja töltötte fel A The Black Eyed Peas a Ritmo című számát de már több mint 300 millióan nézték. A Billboard TOP 100-as listáján ezen a héten a 86. helyezett.

Bővebben...:

Madonna új zenével jött - Crave

MadonnaMadonna a tizenegyedik albumáról emeltem ki ajánlatom a Swae Lee rapper-el közösen alkotott Crave-vel. A POP ballada fő témája a vágy.

Bővebben...:

Álomhajó újra gondolva 2019

Még 2019 okt. 30.-án adták ki az eredetileg Carpe Diem által előadott Álomhajó újragondolt változatát. Az előadók közt ott van Gem-B x Erős & Spigiboy x Herceg, Burai, Kollányi Zsuzsi.

Read More

Soha nem látott számú maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.

Read More

Klónok kritika

A Keanu Reeves főszereplésével készült klónok az egyik legjobb film . Bár sokan nem osztják a véleményem ahogy a kritikákat nézem de ez mit sem változtat bennem. A filmhez nem úgy kell neki állnunk,hogy akció orgiában lesz részünk. Bár van benne akció is de inkább a mondanivalója ébreszt bennem további gondolatokat.

Read More

Gredex Kft. - redőny

A Gredex Kft. 2001 óta van az árnyékolástechnikai iparban. A Gredex mára hazánk egyik legnagyobb árnyékolástechnikai gyártója. Céljuk a megrendelők igényeinek optimális kielégítése. Gyártanak külső és belső árnyékolókat. Külsők közül megemlíteném a redőnyt és a napellenzőt a belsők közül pedig a reluxát. De ajánlom a Gredex oldalát mert ott részletesen tájékozódhat a termékekről. Redőny Győr

Hauer cukrászda

A Hauer cukrászda mára már nagy tiszteletnek örvend. Az 1800 as évek végén indult cukrászdában már sok kellemes élmény született.Úgy is mondhatnánk - "Hogyha a falak mesélni tudnának ! ". Na de most is szívesen járnak oda a törzsvendégek és nem csak azért,hogy süteményeket vagy tortákat egyenek. Lehet a Hauerben reggelizni vagy meginni egy kávét és választhatunk néhány főétel közül is. Cukrászda Budapest

Item of Previous Next